Afbeelding
Foto:

Cursisten ontvangen Certicaat SeniorWeb

Computercertificaat voor cursisten SeniorWeb

MIDDELHARNIS - Stichting SeniorWeb-Middelharnis organiseerde in de voorbije negen weken, weer een computercursus voor de gevorderde cursist in het leercentrum van de Rabobank, locatie Rottenburgeseweg Middelharnis.

De lessen werden gegeven in verschillende lesonderdelen, zoals werken met Windows 10 waarbij werd stilgestaan bij het uiterlijk van Windows 10, de nieuwe functies zoals tegels groeperen, en hoe werken de Apps binnen Windows 10.

In Microsoft Office werden verschillende onderdelen van het pakket behandeld, zoals Word waarin men brief kan opmaken, invoegen van een foto, of een brief met een watermerk, verschillende vormen maken en die toe te passen in een brief, en het onderdeel WordArt, en nog meer verschillende toepassingen binnen Word.

Door de samenwerking met de Rabobank werd ook aandacht geschonken aan Internet Bankieren, deze presentatie werd gegeven door één van de adviseurs van de Rabobank , hoe kan ik veilig bankieren en waar moet men opletten bij het regelen van mijn bankzaken. Wat doe ik met een phishingmail, hoe kan ik contactloos pinnen, dit zijn enkele van de voorbeelden die voorbij komen tijdens de presentatie.

De algemene reactie van de cursisten was, dat er veel was geleerd, mede door de uitleg van docent Rienus van Balen en met behulp van de ambassadeurs Leo Kloet en Maarten van den Boogert, die een steun en toeverlaat zijn voor de cursisten. Vol enthousiasme is men bezig geweest om de lesstof eigen te maken. Iedere cursist krijgt voldoende aandacht en steun voor de vragen de er zijn tijdens de les, ook de vragen waar men thuis tegen aan kan lopen, worden e.v.t. voor of tijdens de les aandacht aan besteed. De lessen worden op een USB-stick gezet, zodat men thuis nog een keer kan oefenen.

Bent u geïnteresseerd in een computercursus, voor zowel de Basis als vervolg op de Basis kan contact opnemen met Rienus van Balen mob: 06-20631663 of mail naar mbalen2@gmail.com