Afbeelding
Foto:

Breeplein Benefiet – Orgelconcert Martin Mans

ROTTERDAM - De bekende organist en dirigent Martin Mans geeft op zaterdag 25 maart 2017 opnieuw een benefietconcert in de Breepleinkerk. Hij krijgt de medewerking van twee gastorganisten: Hans Schippers en Arno Lambregtse.

Martin is sinds 1995 als vaste organist aan de kerk verbonden en bespeelt het orgel met hart en ziel. Martin brengt orgelimprovisaties ten gehore van zijn nieuwe CD Martinitoccata waarmee hij het mooie instrument uit de verf laat komen. Daarna geeft hij de klavieren over aan de twee gastorganisten die een eigen repertoire hebben uitgekozen. De nieuwe CD is verkrijgbaar op het concert.
Aan het einde van het concert is een collecte die bedoeld is voor het onderhoud van de Breepleinkerk. Het orgel is van Fonteijn en Gaal en heeft een fraaie klank en een uitgebreide klankkast. De benefietconcerten zijn een initiatief van Martin: 'Het instrument is van grote waarde en is uitgerust met prachtige registers. Dat willen we graag in stand houden.'
De benefietconcerten duren een uur en daarna is er een gezellig samenzijn met koffie en thee. Er is veel belangstelling voor deze intieme concerten waarin kwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan.
Dit jaar staan nog drie concerten op zaterdagmiddag in de agenda: 22 april, 30 september en 23 december. De kerk is te vinden aan de Locatie: Breepleinkerk, Van Malsenstraat 104, Rotterdam. Aanvang 15.00 uur. Toegang: € 5,-.
Online bestellen of reserveren kan op www.martinmans.nl of t. 06-25391903.
Kaarten tevens aan de kerk verkrijgbaar.