Hennepkwekerij opgerold

BATTENOORD - Dinsdag 7 maart heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld in een woning in Battenoord. Er stonden ruim 300 planten in het huis, die zijn samen met de apparatuur in beslag genomen. Er werd illegaal stroom afgetapt, dus er is ook aangifte gedaan van diefstal van stroom. De politie stelt vervolgonderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


Digitale snelbalie

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeente Goeree-Overflakkee maakt gebruik van een digitale snelbalie voor de afhandeling van aanvragen voor bijzondere bijstand. Dit betekent voor de aanvrager dat een bezoek aan het gemeentehuis niet meer nodig is en dat de beslissing direct en automatisch via e-mail wordt ontvangen. De snelbalie is een onderdeel van het Zorgloket en is te vinden op de website www.goeree-overflakkkee.nl.


Aantal stemgerechtigden

GOEREE-OVERFLAKKEE - Woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. In de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er volgens het CBS 38.090 stemgerechtigden. Dat is een toename van 770 stemmers (2,1 procent) ten opzichte van het aantal stemgerechtigden bij de vorige verkiezingen in 2012. Het aantal mensen op het eiland dat het rode potlood ter hand mag nemen is dus behoorlijk gegroeid de afgelopen periode.