Goeree Creatief

GOEDEREEDE – Dinsdag 21 februari is weer de maandelijkse creatieve avond in partycentrum Oostdam te Goedereede. Een ieder is van harte welkom met eigen handwerk tussen 19.00 uur en 22.00 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,-. De workshop van deze avond, cupcakes versieren, is al volgeboekt. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-31000604.


Zangavond

GOES - Op zaterdag 25 februari organiseert Mannenkoor De Lofzang uit Goes haar traditionele Februarizangavond in de Sionkerk van de Gereformeerde Gemeente Goes. Het koor staat onder leiding van Ron v. Ommen. Organist Arjan Breukhoven zal deze avond het orgel bespelen. Deze avond hoopt Ds. A.P. Baaijens de opening te verzorgen. Naast koorzang en orgelsolo's is er in het programma ook veel ruimte voor samenzang. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis, de collecte is bestemd voor de Theologische School.


Mantelzorgcafé

GOEREE-OVERFLAKKEE - Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen organiseren Zij bijeenkomsten. De eerstvolgende bijeenkomst zal zijn op donderdag 23 februari, Aanvang 13.30 uur. Tijdens de behandeling van het thema is er gelegenheid om in gesprek te komen met andere mantelzorgers. De middag duurt tot ongeveer 15.30 uur. Deze middag gaan de deelnemers gezamenlijk "Hartige High Tea verzorgen". Met elkaar lekkere hartige hapjes maken en er daarna van genieten onder het genot van een kopje thee (of koffie). Alle mantelzorgers zijn van harte welkom op deze middag. U kunt zich opgeven voor deze middag,. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Graag doorgeven als u wilt komen, via tel. 0187 641344 of e-mail: m.walter@zijngo.nl


Biergeschiedenis

MIDDELHARNIS - Op dinsdag 21 februari houdt De Motte weer een lezing in het Oude Raadhuis van Middelharnis. Deze keer is het thema de geschiedenis van het bier, waarbij ook zal worden ingegaan op de biergeschiedenis van Goeree-Overflakkee. Het zal niemand ontgaan zijn, Goeree-Overflakkee heeft een eigen bier onder de naam 'Solaes'. Jan Willem Kramer is niet alleen mede-initiatiefnemer van 'Solaes' en bierkenner, hij weet ook veel te vertellen over het brouwen van en de handel in bier door de eeuwen heen. Hoe zat het op Goeree-Overflakkee? Wist u bijvoorbeeld dat er vanaf begin zeventiende eeuw een bierbrouwerij in Sommelsdijk is geweest en dat de oudste Nederlandse vermelding van de verbouw van hop komt uit Ouddorp? De lezing vindt plaats in het Oude Raadhuis, Raadhuisstraat 1 te Middelharnis en begint om 20.00 uur.