Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Avontuur in Afrika

Hanny van de Steeg is begonnen aan een nieuwe serie voor jonge meiden. Dit is het eerste deel in de serie Vier Vriendinnen. Elk deel gaat over een van de vriendinnen. Dit eerste boek gaat over Sophie. Brit, Paola en Carlijn zijn haar vriendinnen al sinds de middelbare school. Inmiddels zijn ze allemaal aan een nieuwe opleiding begonnen. Daar komt genoeg bij kijken, bijvoorbeeld het zoeken naar een stageplek Sophie is er nog niet uit waar ze haar stage wil gaan doen.

Een heerlijk middagje aan het strand levert voor de meiden een nieuwe vriendschap op. Ze ontmoeten daar Marc en Taco. Sophie vindt Marc erg sympathiek. Ze blijkt daarin niet de enige. Ook Paola vindt Marc leuk. Toch twijfelt Sophie als Marc uiteindelijk belt voor een afspraakje:

'Zullen we een keer iets drinken in een strandtent?'
Zijn vraag overvalt Sophie een beetje. Ze had gedacht dat Marc gewoon aan de telefoon met haar wilde praten. Is ze er al aan toe om met hem uit te gaan?
"Nou, wat vind je er van?"
Sophie wordt onzeker. Ze kan Marc niet laten wachten.
'Ik denk er nog even over', zegt ze snel.
Aan de andere kant wordt het stil. Marc had dit waarschijnlijk niet verwacht.
'Oké, dan hoor ik het wel van je. Doei!'
Zenuwachtig duwt Sophie haar toestel uit. Ze vraagt zich af of ze het goed heeft aangepakt. Ze begrijpt zichzelf niet. Waarom maakte ze niet gewoon een afspraak?'

Het wordt pas echt moeilijk wanneer haar eigen zus Bianca ook interesse blijkt te hebben voor Marc. Zij is niet zo onzeker en twijfelachtig als Sophie. Binnen korte tijd hebben Marc en Bianca verkering. Dat komt hard aan bij Sophie. Ze kan het niet aanzien. Daarom besluit ze stage te gaan lopen in Zuid-Afrika. Haar oom heeft daar een bedrijf waar ze terecht kan. Sophie heeft een mooie en avontuurlijke tijd bij haar familie. Ze ontmoet ook Carlos, de zoon van een rijke plantage-eigenaar. Carlos heeft meer dan gewone belangstelling voor haar. Ze begint ook meer voor hem te voelen. Is hij dan de ware voor haar?

Avontuur in Afrika is een echt meidenboek over school, stages, verliefdheid en vriendschap. Het valt me wel tegen dat er zo gemakkelijk over roken gesproken wordt, terwijl we allemaal wel weten hoe slecht dat is. Sophie neemt voor haar broer Lars maar liefst 24 pakjes sigaretten mee als 'souvenir' uit Zuid-Afrika. (dit levert haar overigens ook nog even problemen op bij de douane).

Het boek heeft een fleurige, aansprekende omslag. Kortom, een boek dat meiden vanaf een jaar of dertien graag zullen lezen.

Prijs € 13,50
Leeftijd vanaf 13 jaar
ISBN 9789033127793
Uitgeverij den Hertog