Aansluitperikelen buslijnen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Burgemeester en wethouders hebben de raad, naar aanleiding van vragen van de SGP-fractie, ingelicht over de problematiek rond de in december 2016 aangepaste dienstregeling van bus-vervoerder Connexxion. Dit toegespitst op het bedienen van het buitengebied in Ouddorp en de aansluitende overstap Doetinchemstraat in Middelharnis.

Door Jaap Ruizeveld

De gedachte was, voor wat het buitengebied Ouddorp betreft, dat de toezegging om lijn 104 (Renesse-Spijkenisse) in de spits weer een halfuurdienst te laten rijden, niet zou zijn nagekomen. Op het eerste gezicht lijkt dat zo. Deze bus rijdt nog steeds een uurdienst. De halfuurdienst 's morgens in de spits wordt echter verkregen door het inzetten van een extra lijnbus (604 Ouddorp-Brielle). Deze bus vertrekt 's morgens om 7.05 uur en 8.05 uur vanaf de halte Oudelandseweg. Daarmee ontstaat in de ochtendspits een halfuurdienst en dit is ook ingevuld voor de avondspits.

Over hoofd gezien

Om met de bus vanuit Ouddorp naar Vlissingen te reizen is men aangewezen op de lijnen 104 en 633, met overstap in Renesse. Door een nieuw lijnennet van NS in Zeeland zijn de vertrektijden 15 minuten verschoven. Om daar aansluiting mee te houden moesten de busmaatschappijen hun dienstregeling aanpassen. Dat had gevolgen voor scholen en scholieren. Na breed overleg heeft Connexxion een nieuwe dienstregeling kunnen vaststellen maar daarbij is de aansluiting tussen de lijnen 633 en 104 over het hoofd gezien. Een goede oplossing voor de overstapsituatie is er momenteel niet, schrijft het college. De overstapproblemen tussen de lijnen 134 en 135 in de Doetinchemstraat in Middelharnis zijn inmiddels intern bij Connexxion met een chauffeursbrief besproken. Raadslid P.C. Grinwis (SGP) drong er bij wethouder Feller op aan met het vervoersbedrijf in gesprek te blijven om daarmee problemen te voorkomen.