Bloembollenactie

OUDDORP - Morgen, zaterdag 11 februari, staat in Ouddorp weer de jaarlijkse bloembollenactie gepland. De organisatie is in handen van het Hometeam 'Speranta'. De organisatie ondersteunt het werk van Jantina Bucur-Mastenbroek onder kinderen in Roemenië.

De bloembollen zijn ook dit jaar weer van Bloemkwekerij Klepper. In de ochtenduren zullen kinderen en andere medewerkers van het team langs de deur gaan met de bloembollen. De start is rond 9.00 uur en de actie duurt tot ongeveer 12.00 uur. "Als u ons gemist heeft aan de deur, kunt u ook tussen 9.30 en 11.30 uur bij Kwekerij Klepper langskomen om bloembolletjes te kopen", aldus de organisatie.


Eenzaamheid ouderen

GOEREE-OVERFLAKKEE - In een brief aan de gemeenteraad vragen René van Oefel en Luisa van den Houten aandacht voor een initiatief om ouderen uit een sociaal isolement te halen dit via een sportieve insteek. Het betreft het verkennen en pionieren in hoeverre sport een bijdrage kan leveren aan het positief beïnvloeden van eenzaamheid bij ouderen. Het Sportdocentencollectief Sportondersteuner.nl heeft laagdrempelige sportvormen ontwikkeld die geschikt zijn voor 60-plussers. Ook al zouden zij lichamelijke beperkingen kennen. In de brief wordt aan de gemeenteraad gevraagd het onderwerp te willen bespreken.