Afbeelding
Foto:

Ik kan het iedereen aanraden

De bibliotheek. Als klein meisje was dit mijn favoriete plaats om te zijn. Ik kon er uren doorbrengen. Ik droomde ervan om later in mijn huis net zo'n grote boekenkast te hebben als ze in de bibliotheek ook hadden. Ik verslond boeken.

Toen kwam het tijdperk van de telefoon. Ik raakte boeken steeds minder aan. Mijn wekelijkse tripjes naar de bibliotheek veranderde in maandelijkse tripjes en langzaam verloor ik mijn liefde voor het lezen. Ik deed eigenlijk alles op mijn telefoon. De E-book deed zijn intrede en daar maakte ik gretig gebruik van. De bibliotheek was voor mij volledig overbodig geworden. De plaats waar ik ooit uren in kon doorbrengen, had ik de rug toegekeerd.

Tot afgelopen zomer toen ik rond struinde in Middelburg tijdens mijn vakantie. Zonder dat ik het door had gehad, was ik een boekenwinkel ingelopen. Nog geen uur later was mijn tas gevuld met 4 nieuwe boeken. Langzaam begon ik mijn liefde voor lezen terug te vinden. Hoe fijn was het om even mijn telefoon aan de kant te leggen en mijn boek er bij te pakken. Ik verslond mijn nieuwe boeken. Zo begonnen mijn tripjes naar de bibliotheek ook weer terug te komen. Nu bezoek ik maandelijks de bibliotheek voor weer een paar nieuwe boeken en I love it. Niet alleen ik, maar steeds meer mensen gaan weer de bibliotheek bezoeken. Ik kan het iedereen aanraden, want wat is boeken lezen fijn! Oh, en ik droom nog steeds van zo'n grote boekenkast in mijn eigen huis. Die droom is nooit verloren gegaan.