Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Leifruitcursus 2017

KAPELLE - De leifruitcursus van het Fruitteeltmuseum telt dit jaar 5 bijeenkomsten, op 18 februari, 20 mei, 24 juni, 23 september en 8 december. De cursus start op zaterdag 18 februari, van 9.30 uur tot 12.30 uur, deze dag zal starten met de theoretische basis gegeven door de deskundigen van het Fruitteeltmuseum, daarnaast kunt u op deze dag een of meerdere boompjes uitzoeken, voor eigen rekening, die u in de latere bijeenkomsten leert goed te leiden.

De vervolgbijeenkomsten op zaterdag 20 mei, zaterdag 24 juni, zaterdag 23 september en 8 december van 9.30 uur tot 12.30 uur, zijn niet alleen toegankelijk voor degene die start met het opkweken van leifruit maar ook voor gevorderden, mensen die al in het bezit zijn van leifruitbomen in de tuin en die meer (praktijk) kennis willen vergaren over de juiste snoeiwijze. Tijdens de cursus wordt informatie gegeven over o.a. bodem, bemesting, bloei, soort fruit, soort muur, verschillende leivormen, het latwerk en de bijzonder snoei. In de museumtuin van het Fruitteeltmuseum is goed te zien hoe je van een laagstamfruitboom een mooie leiboom kan maken en vervolgens gaat u dan onder leiding van deskundigen zelf met de snoeischaar aan de slag.

Kosten € 90,00 inclusief consumpties. Voor meer informatie en aanmelding: info@fruitteeltmuseum.nl of 0113-344904 tijdens de openingsuren op woensdag en zaterdag. Bevestiging deelname op volgorde van aanmelding. Zie www.fruitteeltmuseum.nl