Concertagenda 2017

Vrijdag 3 februari

Christelijke Geref. Kerk - Middelharnis. Concert van de Stichting Mannenzang Goeree-Overflakkee met als doel de aanschaf van een kindercouveuse met reanimatiefunctie t.b.v. het ziekenhuis in Dirksland. Organist: Pieter Heykoop, pianist : Wiljan de Geus. Aanvang: 19:30 uur

Zaterdag 4 februari

Hervormde Kerk - Oude-Tonge. Benefietconcert - voor Marya Heij, uitgezonden door de GZB naar Zuid-Soedan - van het projectkoor o.l.v. Marco van 't Hoff. Organist Hans van Heemst, diverse medewerkenden. Toegang gratis, collecte. Aanvang 19.30 uur

Zaterdag 18 maart

Hervormde Kerk – Dirksland. Het Vocaal Ensemble Magnificat houdt een Choral Evensong met medewerking van het Prins Maurits schoolkoor. De toegang is gratis. Aanvang: 17.00 uur

Zaterdag 25 maart

Exoduskerk - Sommelsdijk. Een concert in verband met het 35-jarig jubileum van het Mandoline-orkest 'Estampida' met medewerking van het Mandoline-orkest 'Melodia' uit Stampersgat en de Muziekvereniging 'Amicitia' uit Dirksland. Dwarsfluit: Marije Weenink. De toegang is gratis. Aanvang: 19.30 uur.

Zaterdag 1 april

Hervormde Kerk – Middelharnis. Orgelconcert op hoofdorgel en koororgel door Paul Kieviet met werken van Johann Jakob Froberger (overleden in 1667), Melchior Schildt (overleden in 1667), Georg Philipp Telemann (overleden 1767) en Hendrik Andriessen (geboren in 1892) in de Hervormde Kerk te Middelharnis. Aanvang: 20.00 uur.

Zaterdag 8 april

Hervormde kerk Sommelsdijk. Paasconcert kinderkoor door "De Jonge Lofstem" o.l.v. Nelleke van den Boogert en Leny Kieviet. Aanvang 19.00 uur.

Zaterdag 15 april

Hervormde Kerk – Middelharnis. Een Passieconcert wordt uitgevoerd door het kamerkoor ''Fiori Musicali o.l.v. Sietse van Wijgerden. Aanvang: 20.00 uur.

Zaterdag 13 mei

Hervormde Kerk – Dirksland. Een mannenkoorconcert. Het Mannenkoor 'de Gouwestem' o.l.v. Martin Mans en het Delta Mannen Ensemble o.l.v. Dinant Struik zingen voor Calando. Orgel : Jan Rozendaal; viool : Rebecca van Zandwijk. Toegang gratis. Aanvang: 19.30 uur.

Zaterdag 20 mei

Hervormde Kerk – Stad aan 't Haringvliet. Concert door Anne Marie Huizer op panfluit, Piet Bechthum op het orgel, meerdere fluitisten en Ds. H.J. Catsburg die opent en sluit. Toegang: gratis. Collecte. Aanvang 19.30 uur.

Vrijdag 9 juni

Hervormde Kerk - Middelharnis. Het jaarlijkse concert door de leerlingen van Paul Kieviet . Aanvang: 19.00 uur.

Zaterdag 7 oktober

Hervormde kerk – Sommelsdijk. Muzikale avond ten bate van het werk van Willem en Joanne Folmer in Congo. Aanvang 19.00 uur.

Deze rubriek, uitsluitend bedoeld voor kerkconcerten op Goeree en Overflakkee, beoogt een spreiding van de concertavonden te bewerkstelligen. Verenigingen kunnen zich bij het vaststellen van de data voor concerten richten op de gegevens van deze rubriek. Komen er onverhoopt toch meerdere concerten op een en dezelfde avond voor, dan worden ze geplaatst in volgorde van binnenkomst. Stuurt u tijdig uw gegevens toe en niet enkele weken voordat het concert plaatsvindt.

We hopen deze rubriek elke eerste vrijdag van de maand te plaatsen. Concerten tot een jaar na datum worden opgenomen.

Aanmeldingen voor deze rubriek vindt plaats door middel van formulieren, die kunnen worden aangevraagd via 06-13179216 of jvanhoorn@wxs.nl