Plan buurtschap Oostdijk vastgesteld

GOEREE-OVERFLAKKEE - In het besluitvormend deel van de raad was donderdag de vaststelling van het bestemmingsplan Oostdijkseweg 26 geagendeerd. Onze krant besteedde al enkele keren uitvoerig aandacht aan dit onderwerp.

Ruud van Donk van de werkgroep ruimte buurtschap Oostdijk en Nieuwendijk Goedereede had zich opnieuw als inspreker gemeld. Daarnaast was er nog een brief binnengekomen van mr. Kaai. Indiener van een zienswijze. Dit schrijven wordt opgenomen op de lijst Ingekomen stukken in de raad van 9 februari. Ruud van Donk hanteerde bij zijn inspraak de bijdrage van de bewoners van de Oostdijk in 3 punten.

Volgens hem zou de reactie van het college aan de raad op de zienswijzen niet op waarheid berusten. Er is een beeld gevormd op basis van een brief die conflicteert met de waarheid. En hij vroeg de raad dringend een besluit te nemen op grond van beginselen van behoorlijk bestuur. De fracties van VKGO, Maliepaard en EVV gaven met stemverklaring (o.a. landschapsaantasting) aan tegen te zijn. De overige partijen gingen akkoord. Wel was er nog een korte discussie tussen inspreker Van Donk en SGP-voorzitter Kees van Dam, die zich persoonlijk aangesproken voelde omdat naar zijn mening er wel degelijk gesprekken zijn gevoerd. "Dat klopt", zei Van Donk "maar de kern van dit vraagstuk is daarbij niet besproken."