Parkeerplaatsen-discussie Brouwerseiland gaat door

GOEREE-OVERFLAKKEE – In een informerende brief aan de raadsfracties zet het college de recente gebeurtenissen rond het project Brouwerseiland nog eens nader uiteen. Burgemeester en wethouders geven aan dat het ontwerpbestemmingsplan gaat over de ontwikkeling van Brouwerseiland en de discussie die in de gemeenteraad Goeree-Overflakkee is gevoerd gaat over een neveneffect van deze ontwikkeling, namelijk de parkeerplaatsen. Door beide discussies te scheiden, kan Schouwen-Duiveland de procedure voortzetten zonder een zienswijze van het gemeentebestuur Goeree-Overflakkee.

Door Jaap Ruizeveld

In de tussentijd wordt met Schouwen- Duiveland en andere betrokken partijen het gesprek voortgezet over een zo goed mogelijke compensatie van de parkeerplaatsen. Hierbij ligt de focus op de locatie ten oosten van het Zeil- en Surfcentrum omdat andere alternatieven al uitgebreid zijn onderzocht. Alles overwegende heeft het college op 3 januari 2017, zoals onze krant berichtte, besloten geen zienswijze in te dienen en de gesprekken voort te zetten. Sinds de raadsvergadering van 15 december 2016. is er overleg gevoerd met de gemeente Schouwen-Duiveland, Brouwerseiland bv en het Recreatieschap ZWD. Wegens vakantie was er per mail contact met de surfers.

Voortgezet

Na de vakantie is dit contact voortgezet. Op 18 januari nam ook de gemeente deel aan het – volgens wethouder Tollenaar – positieve gesprek tussen surfers, Brouwerseiland bv. en het Recreatieschap ZWD. Het onderwerp blijft de aandacht op zich vestigen gezien. In een brief van het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam wordt aangegeven open te staan voor alternatieven als gevolg van de komst van Brouwerseiland. 'Onder leiding van een goede gebiedsregisseur zou - op het gebied van passende compenserende maatregelen - veel bereikt kunnen worden'. Grinwis (PvdA) en Pijl (CDA) konden zich na aanvullende vragen in de toelichting van de wethouder vinden.