Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Nieuwe uitgave van de O-O-GO

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Reizende Dichters presenteren de uitgave O-O-GO nr.37 van hun literaire tijdschrift. De lezer maakt weer kennis met gedichten van de "Reizende Dichters" en gastschrijvers.

Cora de Boed laat in haar voorwoord blijken hoe belangrijk humor is in het leven en dat het leven saai zou zijn zonder humor. Ook een (jeugd)herinnering deelt Cora op humorvolle wijze in dit tijdschrift.
De humor wordt afgewisseld met ernst en melancholie, waardoor zowel het een als het ander aan kracht wint.
Marian Kortekaas schrijft over een knoestige wilg die wegkwijnt door gebrek aan aandacht en verlangt naar liefde.
Mieke van den Tol beschrijft de warmte van haar moeders schoot en de koude winter. De verstilling en boer met zijn tractor tussen protesterende meeuwen, wordt beeldend beschreven door Jolanda Holleman. Het onzichtbare stille verdriet liefdevol beschreven door Anne Hanse. En Aart Dorsman over hoe belangrijk het is om vrienden te hebben. Catherine van Vliet over de weg naar jezelf en eindbestemming. Financiële groei maar ook fijnstof en stijgende ziektekosten door Fred Hoogervorst op zijn eigen wijze beschreven. Niels Snoek laat de lezers stil staan bij de kern en cirkel van het leven. Greta Lugtmeier brengt ons in een andere wereld, de wereld van een quakerboer met zijn vrouw, haar vingertoppen blauw van het quilten.
De Coverfoto en de foto van de koeien in de mist zijn van Herman Maas. Magda Haan laat zich ook inspireren door de mystiek van de mist, koeien en adempluimen. Frouke Bienefelt beschrijft sluierslierten en dauwnatte druppels. Lowie van Eck vraagt zich af wat hij wil leren kennen en waar je niet meer bent en Tannie van Eck is gevraagd om de wereld te aanschouwen met Haiku-ogen.

Het tijdschrift is te koop bij diverse adressen op Goeree-Overflakkee, maar U kunt ook abonnee worden. Wanneer U 12 euro overmaakt op rekening NL17INGB0004644268 t.n.v. De Reizende Dichters, Dirksland met vermelding abonnement en uw postadres krijgt U het tijdschrift vol poëzie, verhalen vier keer per jaar thuisgestuurd.