Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Voortijdig vertrek Marnix Trouwborst

GOEREE-OVERFLAKKEE – In de wekelijkse vergadering van het college van b. en w op dinsdagmorgen heeft VVD - wethouder Marnix Trouwborst meegedeeld per direct, om persoonlijke redenen, zijn functie neer te leggen.

Door Jaap Ruizeveld

Voorzitter Ada Grootenboer heeft dit besluit in een kort persbericht aan de leden van de gemeenteraad kenbaar gemaakt. Binnen het college zullen op korte termijn nu stappen worden genomen om het takenpakket van Marnix Trouwborst waar te nemen c.q. te herverdelen en in te vullen. Burgemeester en wethouders stellen dat "door zijn vertrek de gemeente een daadkrachtige en kundige wethouder verliest. Men respecteert zijn beslissing". De reactie van de acht fracties in de gemeenteraad staan afzonderlijk in deze krant - op pagina 8 - vermeld.

Trouwborst was bestuurder op de hoofdbeleidsvelden Financiën (beheer, planning en control), belastingen en grondbeleid en Verkeer en Vervoer. Tot zijn taken behoorden Inkoop, Personeel en organisatie, accommodatiebeleid en beheer, openbaar vervoer, verkeersveiligheid, bereikbaarheid en infrastructuur. Hij was kernwethouder voor de dorpen Oude-Tonge, Melissant en Stad aan 't Haringvliet en vervulde in het college de functie van tweede locoburgemeester. Hij was vervanger in b. en w. voor het takenveld van Gerrit de Jong.

Nevenfuncties

Daarnaast was hij lid van het dagelijks bestuur SVHW en vervulde nevenfuncties als directeur eigenaar Voetendael bv, directeur eigenaar Carbonclean bv, non-executive directeur Gebu Volco Holding bv, lid Raad van Toezicht Onderwijsgroep Galilei en ambassadeur wijndomein De Vier Ambachten. Marnix Trouwborst had (evenals zijn collega Frans Tollenaar) eind december 2016 om persoonlijke redenen nog opnieuw verzocht om ontheffing voor één jaar van de verplichting om binnen de gemeente Goeree-Overflakkee te wonen.