Getuigen gezocht

OUDDORP - Dinsdagmorgen omstreeks 7.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtauto en een fietser. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Molenweg met de Molenblok. De fietser, een 14-jarige inwoonster van Ouddorp, is daarbij gewond geraakt en vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is dringend op zoek naar getuigen van de aanrijding. Mensen die iets gezien hebben worden verzocht om contact op te nemen met de politie.


Zeehonden

OUDDORP - Op zaterdag 21 januari worden de zeehonden Bas en Ralia vrijgelaten. Bas werd op 14 oktober gevonden op het strand van Domburg, hij was gewond en had last van wormen. Rania werd op 25 oktober aangetroffen op het strand van Scheveningen, zij had net als Bas verwondingen en wormen. In zeezoogdierenopvang A Seal zijn de zeehonden opgevangen en verzorgd. Nu de zeehonden helemaal gezond zijn worden ze zaterdag om 14.00 uur vrijgelaten bij beachclub 't Gorsje aan de Brouwersdam. De organisatie vraagt bezoekers om honden aan de lijn te houden en achter de afzetting te blijven.


Werkzaamheden

GOEREE-OVERFLAKKEE - Deze week is waterschap Hollandse Delta begonnen met de eerste werkzaamheden voor het project Goeree-Overflakkee Midden. Dat is een onderdeel van de maatregelen die worden genomen in het kader van het kierbesluit. De werkzaamheden vinden plaats tussen de havenkanalen van Dirksland en Middelharnis. Het waterschap gaat in dit gebied diverse gebouwen slopen en grondwerkzaamheden uitvoeren. Met het slopen van de gebouwen ontstaat er ruimte om het aanvoerkanaal te realiseren. De grondwerkzaamheden bestaan uit het graven van watergangen en het aanbrengen van grote duikers. Het aanvoerkanaal wordt gegraven tussen de sifons die in 2017 onder de havenkanalen van Middelharnis en Dirksland gerealiseerd worden. Tijdens de werkzaamheden wordt er veel grond verplaatst.


Subsidie

GOEREE-OVERFLAKKEE - Er is vanaf 1 januari 2017 extra geld beschikbaar voor de subsidie op energiebesparing. Zo is de subsidie voor zonneboilers fors verhoogd. Meer informatie over energie besparen en subsidies is te vinden op www.goeree-overflakkee.nl/energiebesparen.