Opschaling windpark Piet de Wit

GOEREE-OVERFLAKKEE - Burgemeester en wethouder hebben in principe besloten medewerking te verlenen aan het verzoek van Windpark De Plaet bv voor de opschaling van windpark Piet de Wit.

Door Jaap Ruizeveld

Deze bestaande lijnopstelling is een van de plaatsingsgebieden die is aangewezen in de Partiele herziening regionale Structuurvisie Goeree-Overflakkee. Volgens het college past de opschaling van het windpark binnen de duurzaamheidsambities van de gemeente en past het binnen de kaders die de raad in de structuurvisie heeft vastgesteld. Dit kader en de daarbij aangenomen raadsmoties zijn bij deze ontwikkeling leidend, aldus het college.

Voor de opschaling van het windpark wordt dezelfde procedure gevolgd als bij de overige windparken. Fractievoorzitter R.Osinga (VVD) wilde in een mondelinge vraag van het college weten wat het begrip "opschaling" betekent. Geldt dat voor een vervanging van molens met meer vermogen, wellicht een extra rij molens en hoe zit het met de reacties van gebiedsbewoners geuit in 2013 en 2014?. Volgens wethouder Tollenaar gaat het hier om vervanging van bestaande turbines, binnen het plaatsingsgebied. De windmolens worden maximaal 150 meter.