Privacy Fort-bewoners

GOEREE-OVERFLAKKEE – R.Maliepaard (fractie Maliepaard) wilde duidelijkheid over de gespreksverslagen die zijn opgemaakt door de Dienst Landelijke Gebieden. Deze verslagen zouden, in tegenstelling tot toezegging aan bewoners van het Fort in Ooltgensplaat, niet vertrouwelijk zijn behandeld.

Het raadslid wilde in mondelinge vragen aan het college weten hoe de verslagen nu in het bezit kunnen zijn van een particuliere commerciële instelling en wellicht in het verloop van de verdere aanpak gebruikt kunnen worden. Maliepaard wilde dat de privacy van de Fort-bewoners alsnog nadrukkelijk wordt beschermd. Wethouder Markwat gaf aan dat hij geen antwoord kon even welke afspraken er rond de overdracht zijn gemaakt tussen DLG en het Ministerie. En dat het absoluut niet kan dat privacyregels / vertrouwelijkheid geschonden worden.

Achterhaald

Een ander signaal van de heer Maliepaard was de vraag wat de zin is van een gemeentelijke kennisgeving voor een evenement dat al eerder dan de gepubliceerde aanvraag was verlopen. Het betrof een vergunning aan The Louge op het Fort Ooltgensplaat om de sluitingstijd op Nieuwjaarsnacht met 2 uur te verlengen. Hoe kan je daar nu tijdig op reageren? "Inderdaad mosterd na de maaltijd", zei de burgemeester, maar er was geen andere datum om tijdig in de krant de vergunning nog te publiceren.