Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Maandag werden onderstaande wedstrijden gespeeld bij Damvereniging Denk en Zet:

Afdeling 1:

A. van der Veer-G. Kamp         3-0
M. Klink-W. Vroegindeweij 1-1
A. Verolme-J.A. Dekker         0-3

Afdeling 2:

S.W. Keijzer-S. Maliepaard         3-0
A. Jelier-R. Jacobs         3-0
J. Jordaan-M.Meijer         3-0
R. Kwakernaak-J. de Jong         0-3
R. van Rijnberk-Joh. Wolfert         0-3

Het was een avond waarop velen schitterden door afwezigheid.
Kamp die tegen Van der Veer remisekansen had, koos op het laatst een verkeerde voortzetting. Die werd hem fataal. Klink is geabonneerd op remises. Ook nu was dat het resultaat in zijn partij tegen Vroegindeweij. Houd er rekening mee dat remise slechts één puntje oplevert en een winstpartij drie punten. Verolme werd voor de tweede keer de dupe van de klok. Een nieuw systeem, waar niet iedereen meer weet om te gaan. In een partij waar hij een schijf voorstond, moest hij doordat zijn klok viel de winst aan Dekker later.
Maliepaard maakte de fout door achter een schijfje te lopen. Dat is altijd riskant. Dan moet je dubbel goed uitkijken. Dat deed hij dus niet en dat leverde hem in zijn strijd tegen Keijzer een nul op. Jacobs, probeer nu eens wat rustiger te spelen. Door dat snelle schuiven maak je fouten. Je gaf zomaar drie schijven weg, terwijl je zoveel beter kunt. Meijer raakte tegen Jordaan in een heel moeilijk eindspel verward en toen hij op het laatst nog een remisekansje had, liet hij die lopen.
Kwakernaak speelde tegen De Jong, tot ze ieder nog tien schijven hadden een prima partij. Maar toen! Hij maakte zo'n grove zet, dat hij er tegelijk de brui aan gaf. Ook Ruud ging voor de bijl door een totaal verkeerde zet, die hem maar liefst vijf schijven kostte. Hij besloot toen een kop koffie te gaan drinken om wakker te blijven. Jammer dat hij dat niet wat eerder gedaan heeft. (J. van Hoorn)