Wandelen en fietsen door Sommelsdijks polderland

SOMMELSDIJK – Er komen nieuwe mogelijkheden om het polderland ten westen van Sommelsdijk al wandelend en fietsend te verkennen. De routes zijn in 2017 klaar en worden op 29 juli geopend voor het publiek.

De routes zijn een initiatief van de Vereniging Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee (NLGO), die een ander heeft ontwikkeld in samenwerking met Staatsbosbeheer. Een uitgezette route fietsen en wandelen is straks mogelijk op en onderlangs dijken als de Onwaardsedijk, Panksdijkje en de Sint Christoffeldijk.

"Een fantastisch mooie plek", zegt Jan Baks van NLGO. "Zeer geschikt om de dijken, de natuur en de historie te belichten. Het gebied is toegankelijk vanuit Sommelsdijk en Dirksland en het ligt dicht bij het havenkanaal van Dirksland. In latere instantie zouden we de routes kunnen uitbreiden richting het Sas van Dirksland en het vogeluitkijkpunt." Er moet een bord in het gebied komen waar informatie op staat over de historie en de natuur. NLGO denkt ook aan een folder.

De wandel- en fietsroute is een onderdeel van het NLGO-project 'Beleef de oude zeedijken', dat bedoeld is om de oude dijkenstructuur van Goeree-Overflakkee onder de aandacht van het publiek te brengen. Voor dit project is financiële ondersteuning beschikbaar gesteld vanuit de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee.