Afbeelding
Foto:

Kan niet. Echt niet

Oud en nieuw vind ik altijd wel een toffe dag. Ik kan ontzettend van het vuurwerk genieten. De laatste paar jaar geniet ik vooral van het vuurwerk dat Thijs, mijn broer, in grote hoeveelheden inkoopt. Het toffe vind ik aan Thijs, dat hij al het siervuurwerk superveilig afsteekt. Hij wil natuurlijk geen ongelukken.
Er zijn mensen die daar jammer genoeg heel anders over nadenken en zelfs vuurwerk bewust naar mensen gaan gooien.
De laatste paar jaar komt het geweld op deze manier steeds meer in het nieuws. Vooral omdat dit geweld veel naar hulpverleners voorkomt. Deze jaarwisseling was er ook weer een bericht dat de politie ergens in Nederland was bekogeld met stenen en vuurwerk.

Kan niet. Echt niet. Niet eens een beetje.
Ik kan echt geen respect opbrengen voor mensen die dat soort gedrag vertonen tegen mensen die ons juist willen beschermen en helpen.
Ik kan er ook echt niet bij, hoe je op het idee kan komen om überhaupt iemand te bekogelen met stenen of (gevaarlijk) vuurwerk.
Maar mensen die jou juist willen beschermen en helpen in situaties waarin je zelf niks meer kan doen of in de problemen zit, dat vind ik wel heel achterlijk. Als ik dat even lomp zo mag zeggen.