Afbeelding
Foto:

Dit moet echt een keer stoppen

"3,2,1, jaaaaaa gelukkig nieuwjaar!", schreeuw ik naar twee vriendinnen. Ik loop naar ze toe en geef ze drie dikke zoenen. 2017 is begonnen! Hoera!

Als ik zondag 1 januari rond het middaguur wakker wordt en nog nageniet van een heerlijk oud en nieuw, hoor ik al snel daarna over het bekogelen met vuurwerk op hulpverleners afgelopen nacht. Het geweld op hulpverleners is dit jaar toegenomen. Ik schud m'n hoofd wel drie keer als ik het lees. Ik vraag me af wat die mensen bezielt. Gedraag je a.u.b. een beetje, zodat deze mensen net als wij ook een fijn oud en nieuw hebben en ze niet nieuwjaarsdag hoeven door te brengen in het ziekenhuis.

Dit moet echt een keer stoppen. Deze mensen geven hun avond met familie en vrienden op, om aan ons hulp te verlenen. Zij verdienen daarom ook gewoon een rustig oud en nieuw. Misschien moeten we het vuurwerk afsteken gewoon afschaffen. In plaats daarvan organiseren de gemeentes een grote vuurwerkshow. In het buitenland doen ze dit ook en naar mijn weten hoor je daar veel minder over het bekogelen van hulpverleners. Voor mij klinkt dat als een oplossing. Zo verklein je in ieder geval de kans dat hulpverleners bekogelt zullen worden. Zij kunnen dan volgend jaar ook rustig oud en nieuw vieren zonder bang te hoeven zijn dat ze in het ziekenhuis belanden. Dan begint voor iedereen het jaar echt gelukkig!