Afbeelding
Foto:

Leerlingen Prins Maurits geven weer praktische invulling aan Kerst

MIDDELHARNIS – Ook dit jaar gaven leerlingen van Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits in Middelharnis hun kerstviering een extra dimensie. Ze stonden vrijdag 22 december niet alleen stil bij de Boodschap van Kerst, op school, maar voegden ook de daad bij het Woord door gericht te zijn op de medemens buiten school en daar werd op verschillende manieren uiting aan gegeven.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Zo zijn de leerlingen van Havo 1 op de laatste ochtend vóór de kerstvakantie op bezoek geweest in Nieuw Rijsenburgh te Sommelsdijk. Voor een grote groep bewoners verzorgde een groepje leerlingen een muzikaal optreden. Zowel vocaal als instrumentaal werd een kerstprogramma afgewerkt waarvan de bewoners merkbaar genoten. Heel vel bewoners waren er voor van hun kamers of woongroep naar de centrale hal gekomen of werden er naartoe gebracht. En sommigen van hen die al lange tijd niet meer spreken, bleken toch weer te kunnen zingen, de bekende aloude kerstliederen die ze misschien tachtig jaar geleden al geleerd hadden. Stille Nacht…, Ere zij God...
Maar daar bleef 't niet bij. De leerlingen hadden die morgen op school ook kaartenhouders gemaakt met daarin een zelfgemaakte kaart gestoken en een mooie tekst en wens erop. Alle bewoners kregen van de leerlingen zo'n fraaie creatie in handen gestopt. Zichtbaar verguld gingen veel bewoners ermee naar hun kamers terug.
Ook de leerlingen van Havo 2 zetten zich in om een praktische invulling te geven aan Kerst. Zij stelden pakketten samen voor Voedselbank Goeree-Overflakkee. Vrijdagmorgen zijn ze eropuit gegaan, de school uit, de wijk in en deurtje aan deurtje belden ze aan met de vraag of mensen misschien iets af wilden staan voor diegenen in de samenleving die het met heel wat minder moeten doen. Ook in supermarkten zijn ze geweest om allerlei producten te bemachtigen en hun moeite is zeker niet voor niets geweest. Na een uur kon een prachtige hoeveelheid houdbare producten, verzorgingsproducten, enz., worden binnengebracht, die later op de dag door de Voedselbank werd opgehaald.
Voor de leerlingen vormde deze morgen een mooie afsluiting van de schoolperiode voor Kerst, want erna mochten ze naar huis en hadden ze vakantie.