Afbeelding
Foto:

Bij de Bron

Bij de Bron, Bijbelse kernwoorden uitgelegd, onder redactie van Inge van Hell – van Dijke, een uitgave van de Banier is samenwerking met Helpende Handen: ISBN nr. 9.78.033. 128.752 Prijs € 13,50. Aan deze uitgave werkten drie predikanten van de Gereformeerde Gemeenten mee: ds. M. Joosse, ds. A. Schot en ds. H.A. van Zetten.

Veel jongeren (met autisme) hebben moeite met het begrijpen van Bijbelse kernbegrippen zoals 'barmhartigheid', 'verbond', 'wedergeboorte' en 'wederkomst'. Naar aanleiding van de reacties op het dagboek Levend Woord heeft Helpende Handen besloten een Bijbels kernwoordenboek uit te geven.

De kernwoorden die in het boek besproken worden, zijn bepaald aan de hand van een onderzoek onder jongeren met autisme. Hen is gevraagd welke woorden zij onduidelijk vinden en waar ze meer uitleg over willen ontvangen.

Bij de Bron

In het kernwoordenboek Bij de Bron worden 52 Bijbelse kernwoorden uitgelegd. Hierdoor kunnen de lezers elke week één kernwoord overdenken. In het kernwoordenboek worden deze begrippen duidelijk uitgelegd, aan de hand van de vragen:
- waar staat dit in de Bijbel?
- wat betekent het?
- wat betekent het voor jou?

De titel is ontleend aan Psalm 36: 3: 'Bij U, HEER', is de levensbron.' Waar denken we aan bij een bron? Aan fris water dat uit de grond opborrelt. Water hebben we nodig om in leven te blijven. Hier wordt bedoeld dat we bij de Heere het leven moeten zoeken, maar ook kunnen krijgen. Dagelijks is dit voor ons allen nodig en na dit leven schenkt de Heere een eeuwig leven met Hem.

Beeldspraak en onbekende woorden worden duidelijk uitgelegd. De structuur is overzichtelijk, ieder hoofdstuk is op dezelfde manier opgebouwd. Dat geeft aan dit boek een extra dimensie: het is (ook) geschikt voor jongeren met autisme. Maar beslist niet alleen voor hen. Vanaf 14 jaar moet dit boekje goed te lezen zijn.