Een terugblik op 2017

Nog vier nachten slapen en dan is het alweer zover. 2018 staat op de stoep en we kijken terug op een jaar vol herinneringen. Mooie, leuke, spannende, droevige en vervelende herinneringen wisselden elkaar af dit jaar.

Januari
We openen ons vernieuwde bureau en brandweerkazerne en in Dirksland wordt een oudere dame met een babbeltruc van haar portemonnee beroofd.
Februari
Op een zondagmiddag houden we in Sommelsdijk 2 inbrekers aan na een achtervolging en op Hernesseroord wordt een pand ontruimd bij een brand, niemand raakt gewond.
Maart
Maart is ook succesvol voor ons, na een prachtige tip via GO-alert kunnen we brutale inbrekers aanhouden in Goedereede. Op de N215 in Melissant raakt helaas ook een 16-jarige jongen zwaargewond bij een aanrijding.
April
Een overstekende eend veroorzaakt een kettingbotsing bij Nieuwe-Tonge en in Ooltgensplaat gaat een woning in vlammen op.
Mei
Op het Hellegatsplein kantelt een vrachtwagen en een loods in Oude-Tonge gaat in vlammen op waardoor diverse bedrijven gedupeerd worden.
Juni
Op de Haringvlietbrug schroeven automobilisten na anderhalf uur zelf de slagboom er maar af die door een storing niet meer open gaat, het dak van de Dillenburg in Middelharnis wordt gedeeltelijk door brand verwoest.

Juli
Bij een ernstig ongeval op de Oudelandsedijk in Sommelsdijk raakt een man ernstig gewond en een zweefvliegtuig haalt het vliegveld niet meer en landt in Ouddorp naast de N57.
Augustus
In Sommelsdijk raakt een jongeman ernstig gewond bij een steekpartij en een deelnemer van de Omloop rijd op weg naar zijn slaapplek in Den Bommel tegen een boom, gelukkig vallen de verwondingen mee.
September
De 112 dag in Middelharnis, de belangstelling is weer groot en in het gemeentehuis tekenen diverse partners voor de start van Buurtbemiddeling op Goeree-Overflakkee.
Oktober
De wintertijd gaat weer in, een paard wordt met man en macht uit een sloot getakeld en een vrouw raakt ernstig gewond bij een ongeval op de Brouwersdam.
November
Een zeiler wordt in de nacht van zijn boot gehaald, zijn zeilboot spoelt later aan op het strand van de Kwade Hoek. Op de A29 verongelukt een vrachtwagenchauffeur nadat hij achterop een file rijdt.
December
Het Spoedplein van het ziekenhuis in Dirksland opent haar deuren en het eiland maakt zich op voor de feestdagen, 2018 staat voor de deur.

Oud en nieuw zal het laatste feest van dit jaar worden en het eerste feest van 2018. Met elkaar hebben we op dit prachtige eiland weer een divers jaar achter de rug. Wat ons rest is er een mooie afsluiting aan te geven. U moet me maar geloven als ik zeg dat wij 'de politie' veel liever naast u staan en onze gelukwensen aan u over willen brengen dan dat we tegenover elkaar staan. Oud en nieuw is voor ons allemaal de afsluiting van een jaar vol herinneringen. Laten we er een mooie nacht van maken met elkaar….

Ik wens u namens ons basisteam Haringvliet alvast een gezond en veilig 2018.