Impressie van het nieuwe complex. Vooraan het Edudelta College dat wordt verbouwd, daar achter de nieuwe Beroepscampus.
Impressie van het nieuwe complex. Vooraan het Edudelta College dat wordt verbouwd, daar achter de nieuwe Beroepscampus. Foto:

Voorbereidingen voor Beroepscampus vergevorderd

MIDDELHARNIS – Het heeft bijna tien jaar geduurd voordat er een besluit kon worden genomen voor de realisatie van de Beroepscampus Goeree-Overflakkee. Gisteren, dinsdag, werden in het gemeentehuis de handtekeningen gezet onder de koopakten en een samenwerkingsovereenkomst.

Door Adri van der Laan

Wethouder Frans Tollenaar noemde het een belangrijke bijeenkomst omdat het ondertekenen van de verschillende stukken uiteindelijk ten goede gaat komen aan het beroepsonderwijs op het eiland. "Onze jongeren krijgen alle kans in de beroepscampus", aldus de wethouder. Hij noemde het besluit van de gemeenteraad om akkoord te gaan met de realisering van de beroepscampus een "investering in de toekomst". De jongeren zullen in de te vormen campus alle kansen krijgen, aldus de wethouder. Het project zal ongeveer 22 miljoen euro gaan kosten.

Binnenkort start men met de verbouw van de Edudeltavestiging aan de Langeweg. Die verbouwing wordt zodanig uitgevoerd dat ze aansluit bij het complex dat op het naast gelegen terrein van het voormalige bouwbedrijf Boeter wordt gevestigd. De uitvoering van het gebouw past binnen het duurzaamheidsstreven van de gemeente want het vormt en 'verbinding' met het nabijgelegen complex De Staver. Warmtekrachtkoppeling en warmtepompen zullen gezamenlijk gebruikt worden, evenals natuurlijk de gymfaciliteiten van De Staver. Verder zal de campus voorzien worden van een duurzaam dak.

Onder leiding van notaris Marianne de Waard werden de verschillende akten en overeenkomsten ondertekent. De heren Peeman en Driesse waren tot dat moment eigendom van de grond. Voor Edudelta zette de voorzitter van het College van Bestuur Edudelta Onderwijsgroep zijn handtekening. René Louwerse deed als lid van het College van Bestuur van het Albeda College. Naast het Edudelta participeert RGO/Bouwmensen in de campus.

Er breekt nu een drukke tijd aan voor de werkgroepen en stuurgroep. De planning is dat het met de start van het nieuwe schooljaar van 2020 het complex in gebruik zal worden genomen.

Als de nieuwbouw gerealiseerd is, zal de Edudeltavestiging aan de Schoolstraat in Middelharnis worden verlaten. Wat er met dat gebouw gaat gebeuren is nog niet bekend. Het gebouw is dan van de gemeente en momenteel wordt onderzocht wat de toekomst van dit gebouw zal zijn. In de huidige staat is het niet meer geschikt voor gebruik. Maar over eventuele plannen kon wethouder Tollenaar zich nog niet uitlaten.