Marieke Kalle (links) heeft Zorgthuys Flakkee opgezet. Hier is ze op bezoek bij een cliënt.
Marieke Kalle (links) heeft Zorgthuys Flakkee opgezet. Hier is ze op bezoek bij een cliënt. Foto:

Nieuwe zorgondernemer op het eiland: Zorgthuys Flakkee

GOEREE OVERFLAKKEE – Het eiland is een zorgondernemer rijker. Marieke Kalle, al jaren actief in de zorgwereld heeft van het realiseren van Zorghuys Flakkee een kleinschalige woon—zorgvoorziening haar missie gemaakt. Al geruime tijd is er een kleine werkgroep bezig om de mogelijkheden te onderzoeken.

Toen zorgvastgoedspecialist Estea op hun pad kwam hebben ze samen de plannen onder de loep genomen en zijn ze aan de slag gegaan. Met als gevolg dat in 2018 Zorghuys Flakkee gerealiseerd gaat worden. Daarnaast is Marieke gestart met het leveren van thuiszorg vanuit het concept: Zorgthuys Flakkee, een thuiszorgorganisatie die mensen met uiteenlopende zorgvragen van dienst kan zijn. Maar de uiteindelijke parel van Mariekes missie is Zorghuys Flakkee, een christelijk woon-zorghuis van 24 woningen waarvan 16 bestemd zijn voor mensen met een zelfstandige woonwens. Verdere plannen worden op dit moment uitgewerkt.

Een jaar geleden had Marieke Kalle niet gedacht dat zij nu thuiszorg vanuit Zorgthuys Flakkee zou verlenen. "Ik kan het soms nog niet helemaal geloven, maar mijn missie om vanuit christelijke identiteit zorg te verlenen aan mensen op Flakkee, wordt gewoon werkelijkheid." De nieuwe zorgondernemer is al jaren actief in de zorg op het eiland, maar nu gaat ze haar eigen onderneming runnen. Marieke: "Het is allemaal nog wel wat wennen, een eigen bedrijf runnen, maar de zorg is al die jaren niet uit mijn hart verdwenen, dus ik doe het met veel liefde en hoop de ouderen van 'ons Flakkee' de zorg te kunnen bieden die zij verdienen."

Eigen waarden en normen

Zorgthuys Flakkee is niet de enige zorgaanbieder op het eiland. Daarom kiest de organisatie ervoor om zich duidelijk te positioneren als nieuwe speler met geheel eigen waarden en normen. "Als nieuwe zorgorganisatie op het eiland Goeree Overflakkee willen wij ons onderscheiden in persoonlijke zorg op maat. Echt tijd en aandacht hebben voor de cliënt. Dit denken wij te kunnen bereiken door kleinschalig te (blijven) opereren. Daarnaast speelt onze christelijke identiteit een belangrijke rol. Gods Woord is een belangrijke leidraad in onze werkzaamheden en in wat wij als personeel uitstralen naar cliënten," aldus Marieke Kalle.

Toekomstplannen

Op dit moment maken een aantal cliënten al gebruik van de diensten van Zorgthuys Flakkee. Daarnaast wordt er de komende tijd hard gewerkt aan de realisatie van het Zorghuys Flakkee die ergens op een mooie plek in Middelharnis komt te staan. Mensen die graag op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen kunnen zich via info@zorgthuysflakkee inschrijven voor de nieuwsbrief. Dit e-mailadres kan ook worden gebruikt voor meer informatie over de diensten van Zorgthuys Flakkee.