Afbeelding
Foto:

Beurs Energy Island geslaagd

SOMMELSDIJK - De consumentenbeurs Energy Island vond plaats tussen de verschillende symposia rondom het thema 'Duurzaamheid'. De Staver was hierin het middelpunt. De beurs werd zowel vrijdag als zaterdag druk bezocht door inwoners van Goeree-Overflakkee en van ver daarbuiten.

Tekst en foto's: Adri van der Laan

Wie de beurs bezocht werd 'getrakteerd' op een rijk en gevarieerd aanbod van organisaties en ondernemers die graag voorlichting gaven over hun producten. Er was keus genoeg. Vanaf waterstofauto's tot gezonde hapjes. Men werd desgewenst voorgelicht over hoe de woning geïsoleerd kon worden tot hoe men de koelkast zo duurzaam mogelijk inricht. Daarnaast presenteerden zich ook een aantal organisaties. Grote organisaties, zoals Evides en Eneco, maar ook lokale organisaties, zoals Deltawind en verschillende woningbouwcorporaties, zoals Fides en Woongoed GO. Natuurlijk was ook Wonen op Flakkee aanwezig met een presentatie van Havenstadt en de volledig zelfvoorzienende woning die in dat project zal gerealiseerd worden. Veel belangstelling van het publiek voor zonneboilers, zonnepanelen en natuurlijk woningisolatie.

Publiektrekkers waren voor velen alles wat op wielen zich voortbeweegt. Zoals de Eva, de 'robotrollator', tot aan de op aardgas of waterstof presterende heftruck, tractor, vrachtwagens, bussen en personenwagens. De aanwezige Tesla gaf regelmatig een show, waarbij de auto op het ritme van muziek haar deuren opende en sloot en hierbij ook voor een lichtshow zorgde. Een show die op gezette tijden veel publiek trok.

Wethouder Arend-Jan van der Vlugt kijkt terug op twee inspirerende beursdagen: "De beurs vormde een belangrijke ontmoetingsplek om kennis met elkaar te delen en op de hoogte te blijven van alle nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Duurzaamheid is namelijk een gedeelde verantwoordelijkheid van overheden en inwoners. Ons eiland levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame toekomst door in 2020 energieneutraal te zijn; we produceren dan evenveel energie als we gebruiken. Daarnaast zijn we sterk in innovatieve oplossingen en ziet de provincie Zuid-Holland Goeree-Overflakkee als proeftuin voor duurzame projecten in de energietransitie!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding