Wintermarkt en Kerstzangavond

MELISSANT - In en rond De Melishof in Melissant staan vrijdag 15 december ongeveer dertig kramen. Samen vormen ze de Wintermarkt. Marktmeester Jan Legierse verwacht net als vorig jaar veel toeloop. "Het was een groot succes in 2016. Er zijn heel veel mensen op de markt geweest, niet alleen uit Melissant, maar overal vandaan." De markt duurt van 16.00 tot 22.00 uur.

De Wintermarkt is een onderdeel van de decemberactiviteiten die zijn opgezet door de Dorpsraad, de Stichting Melishof, de Activiteitencommissie en de Oranjevereniging. De activiteitenmaand gaat vandaag, 12 december, echt van start met het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom op het pleintje voor De Melishof. De lichtjes zijn in de boom geplaatst door de plaatselijke brandweer.

En de brandweer is ook op de Wintermarkt present: met de verkoop van versgebakken vis. Mocht het koud weer zijn, dan kunnen marktbezoekers bovendien bij de kraam van de brandweer terecht om zich op te warmen bij de vuurtonnen. Bovendien, zegt marktmeester Legierse, hebben alle brandweerlieden een EHBO-diploma, dus mocht er wat gebeuren…

Op de Wintermarkt is niet alleen vis, maar nog veel meer lekkers te koop, zoals poffertjes, erwtensoep en boerenkaas. In De Melishof is een koffiehoek ingericht. Naast de lekkernijen is er een keur aan andere producten te koop op de Wintermarkt. Een kleine greep: kunstwerken, boeken, fietsen en kerststukjes. De plaatselijke supermarkt heeft een kraam waar het publiek ook artikelen kan kopen voor de voedselbank. Die mogen meteen worden ingeleverd bij de kraam van de voedselbank. Autobedrijf Van Vliet staat op de Wintermarkt en dat geldt ook voor Stichting Ambulancewens, het goede doel van de decemberactiviteiten in Melissant. De stichting vervult wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben.

Voor de jeugd is er een springkussen. Tussen acht en negen uur 's avonds neemt de sfeer op de Wintermarkt nog meer toe. Dan treedt een koor op. Er staat een trailer, die dient als podium. In De Melishof is er gelegenheid om simultaan te dammen tegen een dammer van de plaatselijke damvereniging.

Dickens

Op dinsdag 19 december vormt de kerstzangavond een volgende publiekstrekker in Melissant. Tot Nut en Genoegen speelt en zangkoor Advendo en het bekende Dickenskoor The Passion uit Uithoorn zingen kerstliederen. Er is ook een Dickens-koperensemble. De aanvang is 19.00 uur, inloop in De Melishof vanaf 18.30 uur.