Afbeelding
Foto:

Collecte Stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis op kop van het eiland

GOEREE-OVERFLAKKEE – De jaarlijks huis-aan-huiscollecte van de Stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis zal vanaf deze week weer gehouden worden op de kop van het eiland.

Van maandag 11 december tot en met zaterdag 6 januari wordt op een deel van Goeree-Overflakkee weer de jaarlijkse collecte gehouden door de Stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis. Deze stichting verleent hulp aan arme Roemeense bevolkingsgroepen.
Het hoofdproject ligt zo'n 60 km ten zuiden van de grote universiteitsstad Cluj-Napoca, in het zigeunerdorpje Uioara. Het is ondertussen al 6 jaar geleden dat de werkgroep aldaar een tweedehands winkel heeft geopend. Deze voorziet in een grote behoefte voor de arme mensen. Alles wat in die winkel te koop wordt aangeboden tegen een zeer geringe prijs komt van Flakkee. De laatste jaren worden ook allerlei meubelstukken verkocht in Uioara, die daar vanuit twee grote loodsen aan de man worden gebracht.

De werkgroep is de bevolking van Goeree-Overflakkee heel dankbaar voor al de spullen die maandelijks in de loods in Middelharnis worden gebracht. "Zonder die aanvoer en zonder uw financiële bijdrage (transporten kosten veel geld), zouden we niet in staat zijn zoveel voor de mensen in Uioara en omgeving te doen. Dit jaar konden tien grote transporten naar Roemenië worden gebracht. Uit diverse reacties blijkt, dat u in de loop der jaren vertrouwen in onze stichting hebt gekregen en dat zouden we graag zo willen houden. Dat vertrouwen is mede tot stand gekomen doordat de mensen op ons eiland weten dat we een kleinschalige stichting zijn en alleen met vrijwilligers werken (dus geen dure directeur in dienst hebben) en onkosten tot een minimum weten te beperken", aldus het stichtingsbestuur.

Meer info is te vinden op de website www.oosteuropa-werkgroep.nl. Bekijk daar de foto's en lees de verslagen, "dan begrijpt u nog beter waarvoor de collectant bij u langs komt. Stelt u hem of haar a.u.b. niet teleur? Wilt u liever een gift overmaken, die u van uw belastingaangifte kunt aftrekken?"
Het banknummer is NL 97 RABO 03420 07 408 ten name van St. O-Europa te Middelharnis. Het nieuwe logo is bij dit artikel afgedrukt.

Voor het inleveren van goederen zoals kleding, schoeisel, huishoudelijke spullen, speelgoed, fietsen, kinderwagens, meubels, enz. maar ook medicijnen (mits nog lang houdbaar), kunt u iedere eerste zaterdagochtend van de maand tussen 9.30-11.30 uur terecht in de loods aan de lndustrieweg 17 te Middelharnis. Vooral de vraag naar huishoudelijke spullen, zoals kopjes, schoteltjes, bestek, potten en pannen, enz. is zeer groot. Hebt u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met dhr. Van der Made, tel.: 484228 (voorzitter) of met dhr. Baan: 603051.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding