INGEZONDEN:

'Het is Achthuizen maar...'

Ik wil graag reageren op het artikel dat ik verleden week las in de krant: "De Rabobank sluit per 1 januari 2018 twee vestigingen op Flakkee".

Hier erg ik me dus groen en geel aan. Hup, weer twee kantoren dicht. MAAR wat me nog het meest verbaast, is het feit dat er in Ouddorp dus wel een geldkiosk geplaatst kan worden, maar voor de inwoners van Achthuizen kan zoiets niet. We hadden zelfs suggesties van panden om een pinautomaat in te kunnen plaatsen, maar NEE, dat konden ze niet realiseren. Zo'n geldkiosk zou ook in Achthuizen een uitkomst zijn. Maar ja, het is Achthuizen maar, niet zo'n door toeristen vergeven dorp.

Hier kan Ouddorp misschien niets aan doen, maar je kan nu pas echt zien waar het de Rabobank om te doen is. Ze zijn er niet voor de mensen die de Rabobank, vroeger de boerenleenbank, groot hebben gemaakt, namelijk 'de gewone hardwerkende mens', maar het draait gewoon ordinair om de harde centen. Achthuizen is te klein om er geld aan te kunnen verdienen, dus moeten de mensen in Achthuizen maar uitzoeken hoe ze daar aan hun geld kunnen komen, of om te kunnen storten.

Het zou de Rabobank sieren om toch nog eens na te denken over een geldkiosk in Achthuizen en niet eens een keer aan hoe ze heel veel geld in een korte tijd kunnen verdienen. Ik ben al weg bij de Rabobank, omdat ik niet bij een bank wil zijn die de mensen keihard laat vallen. Eigenlijk zouden we dat allemaal moeten doen, dan hoop ik dat de Rabobank op Flakkee eens een toontje lager gaan zingen.

Astrid van Nimwegen
Achthuizen