Afbeelding
Foto:

Opfriscursus Verkeer

OUDDORP – Voor de komende januarimaand organiseert Veilig Verkeer Nederland Afdeling Ouddorp weer de Opfriscursus Verkeer.

Het verkeer in Nederland wordt steeds drukker. Om dat verkeer toch in goede banen te leiden, zijn er verkeersregels. Regels die nageleefd moeten worden, omdat ze soms van levensbelang kunnen zijn.
Het is dan ook heel belangrijk dat alle verkeersdeelnemers, automobilisten, fietsers en voetgangers van de verkeersregels op de hoogte blijven. Uit de praktijk blijkt dat mensen die al jarenlang aan het verkeer deelnemen niet meer op de hoogte zijn van alle regels. Zo zijn er soms gewoonten in het verkeer die tegen de regels zijn en zelfs levensgevaarlijk kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat een ieder op de hoogte is van de verkeersregels.
De Ouddorpse afdeling van Veilig Verkeer Nederland verzorgt al jaren in het begin van het jaar een Opfriscursus Verkeer. En dit blijkt in een behoefte te voorzien, want jaarlijks melden zich veel deelnemers aan. De cursus bestaat uit twee cursusavonden. Tijdens die cursusavonden zal de heer J. de Zeeuw, adviseur Verkeersonderwijs VVN, deze cursus verzorgen. De heer De Zeeuw zal op een heldere wijze voorlichting geven over verkeersregels en verkeerstekens. Er zullen veel verkeerssituaties aan bod komen 'van voetganger tot automobilist'.
De avonden worden gegeven op dinsdag 16 januari en dinsdag 23 januari in Dorpstienden. De aanvang is 19.30 uur en rond 22.00 uur wordt de avond afgerond. De kosten voor deze Opfriscursus bedragen € 15,- per persoon, dit is inclusief lesmateriaal en thee of koffie.
Opgeven voor deze cursus kan via de bestuursleden van de afdeling: K. Hameeteman: 0187-682824, J. Hollaar: 0187-681816, of A. van Huizen: 0187-682427.