Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kerstconcert

Popkoor Rol Around houdt op zondagmiddag 17 december haar jaarlijkse Kerstconcert in de Rooms-Katholieke kerk in Achthuizen. Het dameskoor brengt er diverse kerstliedjes ten gehore, die voor de gelegenheid in een populair jasje zijn gestoken. Het concert begint 's middags om 13.30 uur en de toegang is gratis.

DEN BOMMEL

Kerstmarkt

Op zaterdag 16 december organiseren De Bommelstee & eXperia Events de tweede editie van een eigentijdse kerstmarkt in De Bommelstee te Den Bommel. De markt is van 11.00 tot 19.00 uur. Daarna is er feest tot ongeveer 00.00 uur. Bij binnenkomst ontvangen alle volwassen bezoekers gratis een klein glaasje Glühwein. Voor de kinderen zal dit warme chocomel zijn. Het aanbod van deze markt is zeer divers. Voor kinderen zijn er diverse spelletjes aanwezig en zij kunnen tekenen en kleuren. Ook kunnen zij voor slechts 2 euro meedoen met een workshop kerststerren maken van 14.00 tot 17.00 uur. Wegens afzeggingen is er nog een aantal kramen beschikbaar voor deze kerstmarkt. Voor meer informatie of een inschrijfformulier kunt u mailen naar: info@experiaevents.nl of belt u naar: 06-24737011.

DIRKSLAND

Koorconcert in Dirksland

Op 18 december hoopt het Amazing Grace Choir onder leiding van dirigent Peter Wildeman te zingen in de Hervormde Kerk te Dirksland. Aanvang 19.45 uur. Ze vertolken het prachtige kerstoratorium By Heaven's Light van Tom S. Long. Aan deze avond werkt verder ook Elise Hout mee. Zij hoopt haar zangsolo-cd 'Hopeful' te presenteren en verder zal Nienke de Deugd haar piano-cd 'My hiding place' presenteren. Martien van der Zwan zal het koor begeleiden op de piano. Dhr. L.G. de Deugd zal de avond openen en sluiten. De avond zal ten bate zijn van stichting Dorcas en stichting Open Doors. U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen! Het reserveren van kaarten kan via www.peterwildeman.nl.

Bingo

Donderdag 14 december is er weer de bingoavond in de Victoriahal. De zaal is om 19.00 uur open en de bingo start om 19.30 uur. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.

GOEDEREEDE

Jaarvergadering Oranjevereniging

Weten wat Oranjevereniging Goedereede afgelopen jaar allemaal heeft gedaan en wat er komend jaar georganiseerd gaat worden? Alle donateurs van de vereniging zijn op donderdag 14 december welkom bij de jaarlijkse ledenvergadering. De vergadering wordt gehouden in verenigingsgebouw 'Oostdam' te Goedereede en begint om 19.30 uur. Na afloop van de vergadering is er een gezellige bingo. Meer info via de Facebookpagina of via info@oranjevereniginggoedereede.nl.

Kerstviering C.V.B.

Op donderdag 14 december houdt C.V.B. Goeree de jaarlijkse kerstviering in verenigingsgebouw 'Oostdam' te Goedereede, met medewerking van het mannenkoor Obadja o.l.v. de heer J. Bezuijen, aanvang 19.30 uur.

Goeree Creatief

Op dinsdag 19 december wordt weer de maandelijkse creatieve avond gehouden in Partycentrum Oostdam. Een ieder is welkom met eigen handwerk tussen 19.00 en 22.00 uur. De workshop van deze avond is een kerstbloemstuk maken. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-31000604.

MELISSANT

Breicafé

De laatste keer van het jaar wordt er een Brecafé in Melishof gehouden op donderdag 14 december. Dit is van 13.00 tot 16.00 uur. Voor informatie, bel Sjaan Wiegel: 0187-602144 of Karla van Iwaarden: 0187-603172.

Kersstukjes maken

Op woensdag 13 december is er een koffiemiddag in de Melishof gepland, door de 50+ club. Niet alleen wordt er die middag koffie gedronken, maar u kunt dan ook kerststukjes maken. Hiervoor dient u zelf mee te nemen: een klein snoeischaartje, een bakje/schaaltje o.i.d. en eventueel versiering, De aanvang is 13.30 uur en de middag wordt rond 16.00 uur afgesloten. De entree is € 2,50, dit is inclusief koffie/thee. Om de kosten hoeft u het niet te laten. Bij de koffie wordt getrakteerd op een kerstimp van Van Harberden. Opgeven kan bij Dirk Spahr van der Hoek, tel. 602411.

MIDDELHARNIS

Inloop-advent Koop de Goede Hoop

Goede doelenwinkel Koop de Goede Hoop doet op Advent, zondag 24 december, haar deuren open. Iedereen die wil is vanaf vijf uur 's middags welkom in de Hobbemastraat 1 te Middelharnis, om een bak koffie, thee of chocolade te komen halen. Er worden musici verwacht die live kerstliederen spelen, waarbij u kunt meezingen. U kunt binnenwandelen tot ongeveer acht uur.

NIEUWE-TONGE

Kerstvolkszang

Op zaterdag 16 december zal in de Hervormde Kerk te Nieuwe-Tonge de 10e Kerstvolkszang plaatsvinden. Het programma bestaat uit bekende en geliefde Kerstliederen. Medewerkenden zijn organist Eric Wolfert die de samenzang zal begeleiden, hij is tevens aan deze gemeente verbonden als organist. Ook zal muziekverenging Apollo uit Nieuwe-Tonge haar medewerking verlenen. De samenzang wordt afgewisseld met muzikale intermezzo's van Apollo en Eric Wolfert zal op het orgel een Kerstimprovisatie uitvoeren. Ds. Van Assen, predikant van deze gemeente, zal een korte meditatie houden. De avond begint om 19.00 uur en de kerkdeuren zullen vanaf 18.30 uur geopend zijn. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis. Voor de onkosten wordt er bij de uitgang een collecte gehouden. Na afloop (circa 20.15 uur) is er in de tent, bij de uitgang van de kerk, gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een lekkere kop warme chocolademelk.

OOLTGENSPLAAT

Inleveren kerstpost

Woensdagavond 13 december a.s. kan de kerstpost voor Goeree-Overflakkee ingeleverd worden van 19.00-20.00 uur in de Hersteld Hervormde Kerk aan de Lindenlaan 4. De post wordt uiterlijk zaterdag 16 december bezorgd. Ook kunt u een bestelling doen voor oliebollen en appelbeignets voor zaterdag 30 december. Voor informatie kunt u bellen: 631692.

OUDDORP

Kerstworkshop

Groei & Bloei organiseert op woensdagmiddag 13 december een Kerstworkshop. Deze middag kunt u onder deskundige leiding een kerstbel maken. Dit vindt plaats in het zaaltje van Recreatiepark 'Het Oude Nieuwland', Oude Nieuwlandseweg 11 in Ouddorp, aanvang 14.00 uur. De kosten voor deze geheel verzorgde middag bedragen voor Groei & Bloei-leden € 15,00 en voor niet-leden € 17,50. Dit is inclusief een kopje koffie of thee en na afloop een drankje. Meer informatie en aanmelden bij Willy v.d. Graaf, tel. 0187-681027 of mail naar discograaf@hetnet.nl.

Flessenactie

De gezamenlijke verenigingen van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp willen, net als in de afgelopen jaren, tussen Kerst en Oudejaarsdag een 'lege flessenactie' organiseren. Dit houdt in dat lege statiegeldflessen huis-aan-huis opgehaald worden. Deze statiegeldflessen zullen bij een supermarkt van Ouddorp ingeleverd worden. De opbrengst van deze actie zal dit jaar bestemd zijn voor de stichting Stéphanos, een stichting die zich inzet voor de weeskinderen in Malawi en Zambia om hen een toekomst te bieden, met de Bijbel als uitgangspunt. Men hoopt woensdag 27 december tussen 9.00 en ongeveer 12.00 uur langs de huizen te gaan om de flessen op te halen.

OUDE-TONGE

Kerstmiddag 55+

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge op woensdag 20 december kerstmiddag. Er zal een optreden zijn van het koor 'St. Cecilia' en rond 17.00 uur is er de luxe broodmaaltijd, waarbij vooraf nog een kop soep wordt geserveerd. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. De kosten voor de middag inclusief maaltijd zijn € 13,00 per persoon. Aanmelden voor 18 december bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres in de bus gooien. Tel.nummer Nel Vervloed: 642697.

Kerstconcert Vooruit

Evenals vorig jaar organiseert fanfareorkest Vooruit een sfeervol Kerstconcert. Op zaterdag 16 december zal het orkest in een mooi en stemmig aangeklede zaal in CBS De Bron traditionele en ook minder traditionele kerstmuziek laten horen. Naast het fanfareorkest onder leiding van Gert van der Weide treedt ook het opleidingsorkest op. Dit orkest bestaat uit jonge enthousiaste muzikanten, die met veel plezier spelen onder de bezielende en enthousiaste leiding van Machiel de Kruijf. Het opleidingsorkest zal eveneens samen met het orkest enkele mooie nummers spelen. De aanvang is 19.30 uur en het concert wordt gehouden in CBS De Bron aan de Melkweg 75.

Goederen inzamelen

Zaterdag 16 december houdt de Werkgroep Uzon van de Hervormde (PKN) gemeente van Oude-Tonge een inzameling van goederen voor haar zustergemeente in Uzon. Dit gebeurt op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem, tel.: 0187-641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

SOMMELSDIJK

Kerstmarkt

Zaterdag 16 december wordt een Kerstmarkt gehouden in Den Hoogen Caemer, Sperwer 55. Deze markt heeft o.a. eigengemaakte erwtensoep, tulbandcake van bakkerij v.d. Spoel, kruukplaetjes en heel veel artikelen te koop bij de kraamhuurders. Verder is er een rad van avontuur. Er is een pop gekleed in Flakkeese klederdracht, waar u de naam van kunt raden, met als hoofdprijs een heel mooi boodschappenpakket. Binnen en buiten is er van alles te eten en te drinken. Ook kunt u gebruik maken van een treintje dat rijdt naar het Streekmuseum en weer terug naar de kerstmarkt. 's Middags om 14.00 uur worden er kerstliederen gezongen door het Oecumenisch Koor. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Winterfair Nieuw Rijsenburgh

Woensdag 13 december is er een Winterfair in Nieuw Rijsenburgh. Er zijn die dag vijftien stands met diverse artikelen: handwerkgroep, bibliotheek, kaasboerderij, planten en overige snuisterijen, KiKa, tassen, sieraden, jam, confituren, fruitkraam, producten uit Thailand, schilderclub, tweedehands kleding, groepsbegeleiding met kaarten, badjassen, slabbetjes, Edudelta met kerststukjes. Een kraam met koffie/thee en cake en erwtensoep en saucijzenbroodjes is deze dag aanwezig. De fair is van 10.00 tot 15.30 uur.

Streekmuseum zoekt vrijwilligers

Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk heeft een leuk team vrijwilligers die het museum draaiend houden, maar het zijn er te weinig. "Voor sommige taken ontbreken nog mensen en kunnen we niet alle dagen open zijn". Het museum is op zoek naar gastheren en gastvrouwen die de bezoeker kan verwelkomen. Ook zijn een paar sterke armen en handige mensen ook altijd welkom. Ook om het museum schoon te houden zijn alle vrijwilligers welkom. Kortom, als u op zoek bent naar vrijwilligerswerk, dan kunt u terecht bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.
Aanmelden kan via info@streekmuseum.nl. U wordt dan uitgenodigd voor een gesprek.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Kindermiddag

Woensdag 13 december is er weer een kindermiddag in 't Trefpunt. Na schooltijd, vanaf 12.30 uur, kunnen de kinderen met elkaar pannenkoeken eten en daarna een potje bingo spelen.

Bingo

Vrijdag 15 december is er weer een bingo in 't Trefpunt. Er worden acht ronden en één superronde gespeeld. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur.

STELLENDAM

Kerstzangavond

Op dinsdag 19 december zal in de Hervormde Kerk aan de Bosschieterstraat in Stellendam de jaarlijkse Kerstzangavond worden gehouden. Naast het Chr. Mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden', dat deze avond organiseert, werken mee: Chr. Gemengd koor 'Jeduthun' uit Middelharnis, o.l.v. Jan Wisse, met begeleiding van organist Willem den Boer. Chr. Mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden' uit Stellendam, o.l.v. Jurriën van Kooten, met begeleiding van Wiljan de Geus op orgel en piano. Ds. C. Gielen zal de opening, de meditatie en de sluiting verzorgen. Na afloop is er voor een ieder koffie of thee met krentenbrood in het naast de kerk gelegen verenigingsgebouw 'De Rank'. De aanvang is 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. Er wordt geen entree gevraagd, maar er is wel een collecte voor de onkosten.