Links de gezichten achter de Oude-Tongse D&J-vestiging. Rechts Adrie en Kitty van Loon, die op 1 december terug traden uit hun bedrijf. Foto: Hans Villerius
Links de gezichten achter de Oude-Tongse D&J-vestiging. Rechts Adrie en Kitty van Loon, die op 1 december terug traden uit hun bedrijf. Foto: Hans Villerius Foto:

In Oude-Tonge naast computerservice ook wit- en bruingoed

D&J Computerservice opent tweede vestiging

OUDE-TONGE – Na een start in Middelharnis in 2011 heeft D&J Computerservice nu ook een vestiging in Oude-Tonge. Afgelopen vrijdag 1 december opende het bedrijf de deuren aan het Dabbehof, in het winkelpand waarin de elektrowinkel van Adrie van Loon gevestigd was. En het mooie is dat hier nu voortaan zowel alles op het gebied van computers als op het gebied van wit- en bruingoed te vinden is. Want die tak van sport heeft D&J Computerservice aan haar bedrijf toegevoegd. En da's heel niet zo vreemd, legt Joris Oldenhof van D&J Computerservice uit.

Door Hans Villerius

"In de toekomst zie je dat ook wasmachines, koelkasten of televisies smart worden", vertelt Joris. "Wasmachines die je bijvoorbeeld vanaf je smartphone kunt programmeren. Of koelkasten met wifi, die de voorraad erin registreren en waarschuwen wanneer iets bijna op is. Ik verwacht dat de combinatie computerservice en witgoed in de toekomst een logische mix wordt en daar spelen wij nu al op in." "Bovendien is het behoud van zo'n winkel voor het dorp en voor deze kant van het eiland een waardevolle voorziening", vult Adrie van Loon aan, die 45 jaar lang zijn bedrijf gerund heeft. Wasmachines en -drogers, koelkasten en diepvriezers, huishoudelijke apparatuur en allerhande accessoires, beeld- en geluidsapparatuur, maar ook reparatie en – dat vooral – een hoog serviceniveau, dát was waar Van Loon zich sterk voor maakte. "Maar op gegeven moment moet je stoppen", concludeert hij nuchter, en hij is blij dat D&J Computerservice niet alleen naar zijn winkelpand in Oude-Tonge is gekomen, dat hij nu verhuurt, maar ook het daar aanwezige producten- en dienstenpakket erbij wilde gaan doen. Het bestaande assortiment zal zelfs nog worden uitgebreid, concurrerend met internetprijzen, geeft Joris aan, die nu niet meer in Middelharnis werkt, maar de vestiging in Oude-Tonge voor zijn rekening heeft genomen. Op de achtergrond blijft Adrie nog even met raad en daad aanwezig, evenals voor het uitvoeren van reparatiewerk, en ook Joris gaat zich hierop toeleggen. De ruimte in de Middelharnisse vestiging was te klein geworden. Daarom zochten Joris en zijn compagnon Danny Fris mogelijkheden om uit te breiden. Nadat ze begrepen hadden dat in Oude-Tonge de winkel van Van Loon beschikbaar kwam en ze hiervoor met Adrie van Loon in gesprek waren gegaan, bereikten de partijen snel overeenstemming. In de achterliggende dagen werd het winkelpand heringericht en van een ICT-werkplek voorzien. Wit- en bruingoed en huishoudelijke apparatuur zijn overigens niet in de Middelharnisse vestiging te vinden, maar alleen in Oude-Tonge. Hier opende D&J Computerservice op 1 december de deuren, hoewel een officiële opening nog volgt. Half januari a.s., zo is de verwachting.