Afbeelding
Foto:

Team VVD is klaar voor verkiezingen

GOEREE-OVERFLAKKEE – In de Algemene Ledenvergadering van de VVD, Lokaal Netwerk Goeree-Overflakkee, stelden afgelopen week de aanwezige stemgerechtigde leden de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 unaniem en ongewijzigd vast. De kandidaatstellingscommissie en het bestuur van het Lokaal Netwerk zijn verheugd dat zij een evenwichtige lijst kunnen presenteren. Een lijst waar jong en senior, vrouw en man goed vertegenwoordigd zijn. Zoals al eerder bekend was Addy Rijerkerk-Andriesen (huidig VVD-fractielid in de raad) gekozen als de nieuwe fractieleider. Zij volgt Rein Osinga op, die als zogenaamde lijstduwer de kandidatenlijst op de 27e plaats afsluit.

Door Jaap Ruizeveld

Tijdens de presentatiebijeenkomst gaf lijsttrekker Rijerkerk aan trots en blij te zijn dat zovele leden zich voor de VVD willen inzetten. Niet alleen als kandidaat op de lijst. Ook als lid en als trouwe supporter. "Onze leuke groep leden zie ik als een ketting. Alle schakels zijn even belangrijk. Door elkaar te helpen, te steunen, te corrigeren en er te zijn, versterken we elkaar en gaan we als krachtige eenheid het liberale geluid harder laten klinken op Goeree-Overflakkee", zei Addy Reijerkerk.

Eerste 15 kandidaten                                                                                                                                

1. Addy Rijerkerk-Andriesen, 2. Ellen Nijssen, 3. Peter Feller, 4. Nynke Zwaga, 5. Aad de Kool, 6. André Kastelein, 7.Patrick Polie, 8. José de Jong, 9. Erna de Jong, 10. Jan Westhoeve, 11. Simon van Maurik, 12. Elles van Dongen, 13. Mike Dreisch, 14. Kees Tanis en 15. Wim den Eerzamen. Op de zestiende plaats staat het huidige raadslid Eric van Noordt Wieringa. De huidige VVD-fractie in de gemeenteraad Goeree-Overflakkee telt, na het uittreden van Henk v.d. Meer, nu drie leden. Rein Osinga, die in maart 2018 met de actieve politiek stopt, verdiende voor de VVD zijn sporen al vanaf 2002 in de raad van de voormalige gemeente Middelharnis en vanaf de herindeling in 2013 in de volksvertegenwoordiging van Goeree-Overflakkee.