Afbeelding
Foto:

Hapkido'ers op bezoek in Zuid-Korea

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van 17 november tot en met 24 november hebben Barry Kieboom en Jeroen Maliepaard een eerste bezoek aan Jinmu Kwan Grootmeester Lim Chae Kwan in Daegu, waar het Hapkido oorspronkelijk vandaan komt, Zuid-Korea, gebracht. Dit bezoek stond in het teken van het elkaar beter leren kennen en het trainen van de nieuwe technieken. Hieronder een verslag:

"Wij hebben in Korea onder supervisie van Grootmeester Lim heel veel getraind, minimaal 4 uur per dag. Door de vele trainingsuren hebben wij veel nieuwe technieken getraind, waardoor wij ons weer ruimschoots verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast hebben wij ook meegeholpen met een weerbaarheidstraining bij de brandweer in Daegu.
Naast de vele trainingsuren was er ook tijd om iets van het land Zuid-Korea te zien. Zo hebben wij de berg Gyeongju Bulguksa beklommen. Op deze berg zijn tempels te zien welke al meer dan 1000 jaar bestaan. Zij hebben dan ook verscheidene oorlogen overleefd.

Tevens zijn wij naar het graf van Hapkido Founder Choi Yong Sul gegaan. Het is voor de hapkidoka's heel speciaal daar naar toe te gaan, omdat hij degene is waarbij het allemaal voor de martial art Hapkido is begonnen. Wij vonden dat een hele eer.
De technieken, zowel de slag-, trap, valbreektechnieken en klemmen, welke wij onder Grootmeester Lim hebben getraind en welke wij weer doorgeven aan onze studenten, zijn de oorspronkelijke technieken (zonder aanpassingen) van Founder Choi.

Aan het einde van de week moesten wij voor Grootmeester Lim en de Meesters Shin en Kim examen afleggen. Barry slaagde voor de 2e dan en Jeroen voor de 3e dan. Uit handen van het bestuur ontvingen wij direct onze banden en originele Koreaanse diploma's.

Tijdens het bezoek hebben wij van Grootmeester Lim ook een naam voor onze vereniging ontvangen: Jinmu Kwan Nederland.

Tijdens onze reis hebben Peter Braber en René de Bonte de lessen in Nederland waargenomen, zodat de continuïteit gewaarborgd blijft. Onze dank daarvoor!

Zijn jullie geïnteresseerd om te komen kijken of om mee te doen? Wij geven training op woensdag- en vrijdagavond van 18.30-20.00 uur en op zaterdagochtend van 9.30-11.00 uur bij TotalBody Health Centre te Stad aan 't Haringvliet. Minimumleeftijd is 12 jaar. Meer informatie op www.totalbody.nl."