De mensen van Jouw Marktkraam Middelharnis. Foto-inzet: Martin de Berg en Viktor Kauffman verrichtten woensdagavond de openingshandeling. Foto's: Hans Villerius
De mensen van Jouw Marktkraam Middelharnis. Foto-inzet: Martin de Berg en Viktor Kauffman verrichtten woensdagavond de openingshandeling. Foto's: Hans Villerius Foto:

Jouw Marktkraam nu ook in Middelharnis

Ook Middelharnis heeft nu een vestiging van 'Jouw Marktkraam'. Na Ouddorp is het de tweede locatie op het eiland waar iedereen, zowel ondernemer als particulier, één of meerdere kramen kan huren om spullen aan de man of vrouw te brengen. Vorige week woensdagavond vond de openingshandeling plaats, in het pand waar voorheen de Xenos was gevestigd.

Door Hans Villerius

Het concept van Jouw Marktkraam is even eenvoudig als aansprekend. Voor een klein bedrag per week huur je een 'kraam', in de praktijk een houten stelling van pakweg een meter breed, twee meter twintig hoog, of een iets lagere uitvoering, en zestig centimeter diep. Je kleedt je kraam naar eigen smaak aan en daarin stal je uit wat je verkopen wilt. Naar de verkoop heb je zelf totaal geen omkijken, want dat verzorgen de medewerkers van Jouw Marktkraam. En de volledige opbrengst van wat je verkocht hebt, wordt aan het eind van de huurperiode rechtstreeks op je bankrekening gestort. Het is een populaire formule, die nu al in bijna 35 plaatsen door heel Nederland, van Friesland tot Zuid-Limburg toe, te vinden is. Met Middelharnis dus als jongste aanwinst.
Het pand waarin hier jouw Marktkraam is gevestigd, is van Erik Kauffman, in Ouddorp geen onbekende vanwege de slijterij die hij daar had en die later werd overgenomen door Martin de Berg, eigenaar van Albert Heijn De Berg aldaar. De zakenrelatie tussen De Berg en Kauffman bestaat al zo'n achttien jaar, gaf laatstgenoemde aan tijdens een korte speech vóór de openingshandeling van vorige week woensdagavond. En via Kauffman kwam voor Martin de Berg het pand in beeld waaruit Xenos ging vertrekken en dat voor hem uitermate geschikt zou zijn om hier een tweede Jouw Marktplaats vestiging op het eiland te realiseren. En zo gebeurde. Peter Grinwis, voormalig supermarktmanager bij Albert Heijn De Berg en nu commercial manager van Jouw Marktkraam in Ouddorp, heeft er het nodige voor gedaan om ook in Middelharnis een vestiging te kunnen openen. Die zal gerund worden door Viktor Kauffman, zoon van Erik, en door twee enthousiaste gezellige winkelmedewerksters.
In de Middelharnisse vestiging staan momenteel bijna 140 kramen opgesteld. Daaronder een aantal dat gehuurd wordt door mensen die ook bij Jouw Marktkraam in Ouddorp en in Tholen een kraam hebben. Nieuwe spullen, gebruikte spullen, zelfgemaakte artikelen, kleding, batterijen, huidverzorging, wijn, enz., enz., van alles is in een Jouw Marktkraam vestiging te vinden, voor leuke prijsjes én met gezellige ontmoetingen. Bovendien trekt zo'n vestiging publiek waar ook het winkelbestand eromheen goed mee is.
Wie meer wil weten of ook een kraam wil huren, kan kijken op www.jouwmarktkraammiddelharnis, www.jouwmarktkraamouddorp.nl of op de facebookpagina's van deze Jouw Marktplaats vestigingen.