Laatste kans voor snel internet op Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Eilandbewoners in buitengebieden zonder 4G-bereik en zonder kabel hebben nog steeds geen snel internet. Bewoner Rik Klein van Goedereede-Havenhoofd doet een 'noodkreet'. Meld je aan voor het snelle internet van Greenet.nl. Er zijn nog vijftig aanmeldingen nodig. De deadline is 15 december.

"Kinderen van gezinnen in buitengebieden hebben steeds meer internet-capaciteit nodig voor school en dat is via de KPN-telefoonlijn ontoereikend. De basisschool op Goedereede-Havenhoofd heeft ook een hogere snelheid nodig. Ook voor bedrijven in de buitengebieden is de lage snelheid een probleem. De ontwikkeling in TV-on-demand, zoals Netflix en Videoland, vereisen hogere internetsnelheid. Ook websites richten zich steeds meer op het snelle internet, waardoor de snelheid in buitengebieden steeds meer ontoereikend wordt. Onze gemeente Goeree-Overflakkee heeft een aanbieder gevonden die snel internet kan aanbieden en dat is het bedrijf Greenet.nl. Naar aanleiding hiervan zijn bewoners van het Havenhoofd erg enthousiast geworden, hebben een actie gevoerd en inmiddels aanmeldingen gegenereerd. Ook op de rest van het eiland hebben mensen zich aangemeld, maar helaas nog niet genoeg. Totaal zijn er 150 aanmeldingen nodig op het eiland. Op dit moment is de stand 99, er zijn dus nog 51 aanmeldingen nodig."

Hoe werkt het?

Het internet dat Greenet.nl aanbiedt heeft een internetsnelheid van ca. 50 Mbit/s (dit is ongeveer 7 keer zo snel dan op dit moment in het buitengebied). Ook telefonie is mogelijk met behoud van het vaste telefoonnummer. Digitale tv behoort niet tot het pakket. De gemeente heeft een subsidie aangeboden voor de eerste 400 aanmeldingen voor de aansluitkosten: € 200,- subsidie op de eenmalige aansluitkosten: € 239,95 (incl. BTW), dus de aansluitkosten zijn dan € 39,95. Installatiekosten zijn geschat op ca. € 100,-. De maandelijkse kosten bedragen € 47,50 per maand (incl. BTW). Het snelle internet zal bij voldoende aanmeldingen ca. half 2018 beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie en om aan te melden naar www.greenet.nl/goeree.