Maarten Stout in zijn praktijkruimte FysioHolland Ouddorp. Foto:        
Wim van Vossen Fotografie
Maarten Stout in zijn praktijkruimte FysioHolland Ouddorp. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto:

Maarten Stout opent praktijk fysiotherapie en echografie

OUDDORP - Heeft u spier-, band- of weefselletsel? Wilt u de oorzaak van uw klacht achterhalen? Bent u toe aan een concreet behandelplan? Vanaf begin december kunt u in de praktijkruimte van Maarten Stout aan de Dorpsweg 35 in Ouddorp terecht voor fysiotherapie en echografie. In het sfeervolle pandje bij de entree van het molenterrein wacht u – met een kopje koffie als u dat wilt - een hartelijk welkom bij FysioHolland Ouddorp. Al vanaf zijn opleidingen fysiotherapie en echografie in Lunteren en Rotterdam was het de ultieme wens van de 27-jarige Maarten om als zelfstandig ondernemer aan de slag te kunnen gaan.

Door Jaap Ruizeveld

Zelf inwoner van de badplaats, bij de Flipjes duidt hij, zocht Maarten naar een geschikte locatie en die vond hij bijna letterlijk onder de molenwieken van de Zwaan aan de Dorpsweg in Ouddorp. Met ruime parkeermogelijkheid. Hier kan hij zijn 'droom' realiseren. Stout heeft bij de start van zijn praktijk openingstijden op dinsdag en donderdag en in de namiddag op woensdag en vrijdag. De loopband en de hometrainer krijgen deze week nog een plaatsje nabij de reeds aangebrachte Pulley-apparatuur. Op het moment van ons gesprek legt Stout zorgvuldig de laatste hand aan de verdere inrichting van praktijk- en entreeruimte.

Ook aan huis

Hij straalt enthousiasme uit. Wil zijn cliënten met een breed scala van mogelijkheden tegemoet treden. Oefentherapie, revalidatie, behandeling van blessures. Heel veel items. Maarten speelt graag in op de wens van de cliënt. Dat kan zijn in de praktijkruimte aan de Dorpsweg, maar ook in de ambulante dienstverlening: Bij de cliënt aan huis en als dat gewenst is ook op afspraken in de vroege ochtend- of avonduren. Dat alles gericht op een goede begeleiding in het behandelproces. Afgestemd op mogelijkheden en/of beperkingen.

Franchise-ondernemer

Met of zonder verwijzing uit het medisch circuit. Maarten Stout wil passende specialistische zorg bieden. Met echografie (efficiënte manier van diagnosestelling) wordt de structuur en beweging van spieren, zenuwen en gewrichten in beeld gebracht. Dat niet alleen. Want aan de hand van de beelden wordt het probleem bepaald, waarna vervolgens een behandelplan kan worden opgesteld. Omdat FysioHolland Ouddorp deel uitmaakt van het overkoepelende FysioHolland Goeree-Overflakkee (met vestigingen in Middelharnis, Oude-Tonge, Sommelsdijk en Dirksland), kan vanuit de centrale unit het administratieve pakket worden afgewerkt. De franchise-ondernemer kan dus alle tijd en aandacht richten op de zorg voor en aan zijn cliënten. Hij vindt het prettig binnen de overkoepelende organisatie FysioHolland Goeree-Overflakkee te kunnen werken. Je kan dan, desgewenst, gebruik maken van specialismen, kennis en kunde binnen de organisatie, zegt hij.

Samenwerking

In West-Brabant, Zeeland en op ons eiland is de organisatie Jofib met meerdere fysiotherapeutenpraktijken al geruime tijd actief. Sinds februari van dit jaar is er een intensieve samenwerking ontstaan met FysioHolland, een organisatie met praktijken door het gehele land. Dit samengaan leidde tot de naam FysioHolland Jofib.

Informatie

Meer weten? Afspraak maken? Loop eens binnen in de praktijkruimte. Locatie: Dorpsweg 35, 3253 AG Ouddorp. E-mail: ouddorp@fysioholland.nl, tel: 06.15342970, m.stout@fysioholland.nl, tel: FysioHolland-JOFIB, 0187 483157. Ook te volgen op Facebook.