Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo met maaltijd

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 13 december een gezellige kerstbingo met maaltijd. De middag begint om 15.00 uur. De kosten zijn € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet-leden. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

DEN BOMMEL

Bingo en maaltijd

De plaatselijke commissie van Den Bommel organiseert op donderdag 14 december a.s. een kerstbingo met maaltijd voor alle 55-plussers uit Den Bommel. De middag begint om 13.30 uur met de bingo en rond 17.00 uur volgt de maaltijd. De bingo kost € 4,00, de maaltijd € 11,00. Komt u naar beide, dan kost het € 15,00. Bij deelname aan de maaltijd s.v.p. voor 8 december a.s. aanmelden bij Janny Kamp: (0187) 61 14 53. De middag wordt gehouden in de Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Darttoernooi

Zaterdag 9 december om 17.00 uur is er de 'Vrauwdeunt Timmerwerk open 2017'. Een darttoernooi voor iedereen. O.a. Bommelaar Martin Jongejan zal zijn kunsten komen vertonen. Dit is de 1e keer dat dit darttoernooi wordt gehouden bij VV Den Bommel in samenwerking met Dartshop Kattestaart en de Flakkeese Dart Federatie (FDF). Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.
Inschrijven kan via een mailtje aan: Dirkjan.bijl@gmail.com, of via tel. 06-36310571.
Inschrijfgeld € 7,50 (aan de deur inschrijven op de dag zelf kost € 10,-.) De min. hoofdprijs is € 100,-. Het toernooi wordt gehouden in de kantine van Voetbalvereniging Den Bommel.

DIRKSLAND

Spelavond in kerstsfeer

Het Activiteiten Centrum 't Reginahof organiseert een spelavond in kerstsfeer. Er is gelegenheid om met elkaar een spel te spelen naar keuze. Dit onder het genot van koffie met iets lekkers en een drankje met hapjes. Deze avond is op donderdag 14 december vanaf 19.00 uur. Er wordt aan de deelnemers een bijdrage gevraagd van € 5,-. Graag aanmelden voor 8 december via de mail: joke.vandijk@careyn.nl of bel 06 538 616 47.

Breicafé

Op donderdag 30 november bent u weer van harte welkom in Breicafé Klein Parijs. Brengt u uw eigen brei- of haakwerkje mee en kom genieten van de gezelligheid en de creativiteit van mede-breisters en -haaksters. Bent u het al een tijdje van plan geweest, maar is het er nog niet van gekomen? Kom eens sfeer proeven, u bent van harte welkom. Van 10.00 tot 12.00 uur staan de deuren open aan de Reginahof 1 te Dirksland.

Bingo

Donderdag 30 november is weer de bingoavond in de Victoriahal. Het is een bingo met mooie geldprijzen. De zaal gaat om 19.00 uur open en de bingo start om 19.30 uur. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjes 57a.

Marathonbingo

Voor donderdag 28 december wordt er weer een marathonbingo georganiseerd in de Victoriahal. Er wordt ook gezorgd voor een maaltijd, die gratis is voor wie alle drie de rondes meespeelt. Speelt u minder ronden mee en wilt u wel mee eten, dan betaalt u daar € 10,- per persoon voor. De bingo begint om 16.00 uur en de deuren gaan om 15.00 uur open. U kunt zich op hiervoor opgeven tot en met donderdag 21 december bij één van de volgende telefoonnummers: 493186, of 06-20213165.

MIDDELHARNIS

Thema-avond met Joop Gottmers

Morgen, woensdag 29 november, is er in het JAC aan de Molenweg 28 een thema-avond, georganiseerd door Moedige Moeders Goeree-Overflakkee. De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Sprekers is ex-gebruiker Joop Gottmers. www.moedigemoedersgo.nl.

Erwtensoep in Wijkcentrum

Het Lokaal Ouderenwerk van Stichting ZIJN organiseert maandelijks een etentje in het Wijkcentrum van Middelharnis. Op donderdag 7 december bereidt Gert Vinke erwtensoep. Daarbij krijgt u een broodje warme worst en/of roggebrood met katenspek, een toetje en koffie toe. Om 17.00 uur bent u van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De prijs voor deze gezellige avond bedraagt € 7,50, opgeven voor 4 december bij het Wijkcentrum: tel. 0187- 483366 of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 2 december is er voor de laatste keer dit jaar de maandelijkse inzameling van hulpgoederen ten behoeve van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. De loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 te Middelharnis is geopend tussen 9.30 en 11.30 uur. Uw spullen, natuurlijk in goede, nog bruikbare staat, zijn van harte welkom en worden later in december nog getransporteerd ten behoeve van de projecten in Roemenië. In 2018 hoopt men de eerstvolgende inzameling te houden op zaterdag 6 januari. Meer info: info@oosteuropa-werkgroep.nl of bel 484228/603051. Graag tot ziens a.s. zaterdag.

Tabletcafé

Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheekvestiging Middelharnis vindt plaats op woensdag 6 december. Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Aanvang 10.00 uur, toegang gratis.

Spreekuur dementie

Op dinsdagmiddag 5 december verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de bibliotheek in Middelharnis. Dit spreekuur is iedere eerste dinsdag van de maand gepland van 14.00 tot 15.00 uur. Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kunt u terecht met al uw vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze, en andere vragen kun je terecht bij het spreekuur. Het spreekuur Ketenzorg Dementie is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend.

Cursus Engels

Eurotaal start begin januari een groepscursus Engels in het Diekhuus. Er is nog plaats voor een aantal enthousiaste cursisten. Er zijn twee groepsniveaus: beginners en beginners met ervaring in het converseren. Het doel is om het spreken van het Engels op comfortabel niveau te brengen. Bel voor inschrijving of informatie met Laurens 't Hart: 0653 317 615, of stuur een mail via: info@eurotaal.com. Zie ook www.eurotaal.com.

Winterconcert Amicitia

Op zaterdag 9 december organiseert Muziekvereniging Amicitia een winterconcert. Tijdens dit concert zullen alle afdelingen van muziekvereniging Amicitia te horen zijn. De slagwerkgroep, onder leiding van Marian Orgers, zal u verrassen met het gebruik van zowel melodisch als ritmisch slagwerk. Het jeugdorkest Amicitia 4 Kids, onder leiding van Karla Lenstra, zal ook op enthousiaste wijze diverse muziekstukken ten gehore brengen. Ook de fanfare, onder leiding van Jan van Dam, zal te horen zijn met een divers repertoire, bestaande uit concertstukken, koralen en populaire muziek. De avond is natuurlijk niet compleet zonder een gastoptreden. Dit jaar zal een groep harp-leerlingen van het Muziekgebouw G-O onder leiding van Ghislaine Voorrecht optreden als onze gast. Het concert wordt gehouden in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. De zaal gaat om 19.00 open en het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Kerstbingoavond

De bingocommissie van het Ouderenwerk houdt op zaterdag 9 december een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De 1e ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. Voor iedere bezoeker is er een leuke kerstattentie. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

NIEUWE-TONGE

Bingo

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op vrijdag 8 december een bingoavond. De avond wordt gehouden in Ons Dorpshuis. Iedereen is van harte welkom. Er worden tien rondes en één superronde gespeeld. De zaal gaat open om 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur.

OOLTGENSPLAAT

Bingo OFB

Op vrijdag 1 december is er weer de maandelijkse bingoavond. Deelnemers worden welkom geheten met een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst. Er worden veertien ronden gespeeld voor € 8,-. De aanvang van de bingo is om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Locatie: kantine v.v OFB, Sportlaan 2.

Breicafé

Op donderdag 7 december a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Sint en snert

Op dinsdag 5 december a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd en een Sintbingo. Om 12.30 uur wordt de erwtensoep geserveerd en de bingo begint ongeveer om 14.00 uur. U bent welkom in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Kosten 1 boekje: € 4,00, 2 boekjes: € 7,00 en de maaltijd kost € 7,50. U kunt zich opgeven voor 2 december a.s. bij Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Pannenkoekenfestijn

Op woensdag 29 november wordt er in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente in Ouddorp een pannenkoekenfestijn georganiseerd. Een ieder, jong of oud, die van pannenkoeken houdt is welkom vanaf 17.00 uur. De start is om 17.30 uur. Het festijn wordt niet alleen georganiseerd voor de gezelligheid, maar het is ook een actie om geld in te zamelen voor het Word Servants project waar Eli en Anne aan mee gaan doen in 2018. Het tarief is: 6 jaar of jonger, € 2,50; 7 t/m 12 jaar: € 5,-; ouder dan 13 jaar: € 7,50. Opgeven voor onbeperkt pannenkoeken eten kan via: annevanwijngaarden@gmail.com.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 13 december is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar: m.kieviet@zijngo.nl.

Open Schuur

Op zaterdag 2 december wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad en brocante. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

SOMMELSDIJK

Accordeonclub bij O-G-O

Op 15 december sluit O-G-O het jaar op een gezellige manier af met een optreden van 'oude bekenden': Accordeonclub Risoluto. Risoluto is een muziekgezelschap met acht accordeonspelers-/speelsters met een drummer en een zangeres. Zij spelen overwegend Nederlandstalige vrolijke liedjes van vroeger en van nu. Deze middag wordt gehouden in de zaal van 'De Zwaluw' aan de Sperwer 55. De zaal gaat open om 13.30 uur en men begint om 14.00 uur. Deelname aan deze middag kost voor leden van de O-G-O slechts € 5,- en dat is dan inclusief de koffie/thee bij binnenkomst en één consumptiebon. Natuurlijk zijn ook niet-leden welkom, maar die betalen dan € 7,50. Er wordt ook een verloting gehouden. Aanmelden bij Marrie Breeman: 0187-484559 of 06-1305 8237. Betalen aan de zaal bij binnenkomst.

Sinterklaasbingo

Zaterdag 2 december is er een Sinterklaasbingo van de O-G-O, de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. Om 19.30 in het wijkgebouw 'De Zwaluw', Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes voor € 6,50 gespeeld. Daarnaast nog negen extra prijsjes. In de pauze is de verkoop van twee extra rondes voor € 1,00 per ronde.