Kernwaarden van de FOGO
Artikelserie over de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee(2).


GOEREE-OVERFLAKKEE – De FOGO is inmiddels een ingeburgerd begrip op het eiland, maar wat zijn de doelen van de federatie en wie zijn de mensen achter de organisatie. In een maandelijkse artikelserie wordt het verhaal van de FOGO vertelt. Vandaag in deel 2 uitleg over de kernwaarden.

De drie kernwaarden van de FOGO zijn samenwerking, innovatie en (maatschappelijk) verantwoord ondernemen. Door over de voormalige gemeentegrenzen heen te kijken en door de krachten te bundelen kunnen de ondernemersbelangen centraal worden behartigd. Wanneer investeringen en innovatie en de breedte plaatsvinden blijft de economie van Goeree-Overflakkee niet alleen voor nu, maar ook voor de lange termijn gezond. Zo blijf je in de voorhoede van marktontwikkelingen en kan je als ondernemer het verschil maken. Vanzelfsprekend is duurzaamheid belangrijk in de bedrijfsvoering van de FOGO. De inspanningen dienen voor de lange termijn en behoren op een verantwoorde wijze te gebeuren.

Waarden verbinden

Kortom, door deze drie waarden met elkaar te verbinden staat de FOGO voor een duurzame economie op Goeree-Overflakkee, waarbij ondernemers elkaar en de overheid elkaar weten te vinden, waarbij in de uitvoering gekeken wordt naar de nabije en middellange toekomst en waar wonen, werken en recreëren elkaar niet in de weg staan.

De drie kernwaarden van de FOGO zijn in het logo vertaald in de drie basiskleuren, waarbij geel staat voor samenwerking, blauw voor innovatie en groen voor verantwoord ondernemen. De kleuren symboliseren ook de fysieke kenmerken van Goeree-Overflakkee, namelijk de stranden en de dijken, het water en de agricultuur en de natuur. Zoals de naam al zegt voert de FOGO haar beleid uit als een federatie. Ze overkoepelt de belangen van alle ondernemers op het eiland. De gedachte van de federatie is in het logo verwerkt door de drie kernwaarden met elkaar in continue verbinding te brengen. Gezamenlijk vormen ze een drie-eenheid.

De Zakenpartner

Aan enthousiasme en expertise geen gebrek, al dragen de bestuursleden van de FOGO in de eerste plaats de verantwoordelijkheid voor hun eigen bedrijfsvoering. Om te voorkomen dat het ondernemen op de achtergrond komt te staan heeft het bestuur ervoor gekozen om de ondersteuning van Adviesbureau De Zakenpartner (DZP) in te schakelen. Als rechterhand adviseert DZP het bestuur en biedt het beleidsmatige en secretariële ondersteuning. Het adviesbureau heeft een sterke binding met Goeree-Overflakkee, doordat het een vestiging op het eiland heeft en de directeur-grootaandeelhouder (DGA) is er woonachtig.
Lid worden van de FOGO kan via een aangesloten vereniging. Dus als u bijvoorbeeld ondernemer bent op Oostplaat kan dat via de OV Oostplaat en in Ouddorp kunt u zich aanmelden via Ondernemers Vereniging Ouddorp.
Kijk voor meer informatie op www.fo-go.nl.