SGP-afdeling Goeree-Overflakkee met jongeren in top kandidatenlijst

GOEREE-OVERFLAKKEE – Ook de kandidatenlijst van de gemeentelijke afdeling van de SGP op Goeree-Overflakkee is deze week nu bekend gemaakt. Dit met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart 2018. De lijst omvat 47 kandidaten vanuit de dorpskernen op het eiland, in leeftijd variërend van 19 tot 67 jaar. Kees van Dam, huidig SGP-fractieleider in de gemeenteraad, was al eerder gekozen om als lijsttrekker te functioneren.

Door Jaap Ruizeveld

Na Kees van Dam volgen er op de lijst vijf nu reeds zittende raadsleden: 2. Peter Grinwis (Ouddorp), 3. Hendrik Herweijer (Dirksland), 4.Rien van der Boom (Sommelsdijk), 5. Corné Grinwis (Ouddorp) en 6.Pieter Breederveld (Goedereede). "Met deze formatie blijft binnen de fractie kennis op alle dossiers geborgd", schetst de SGP. "Daarnaast is er ruimte geboden aan jongeren om politiek actief te worden", stelt Kasper Nipius, voorzitter van de gemeentelijke afdeling. Het verkiezingsprogramma is eind van deze maand afgerond en wordt dan aan lijsttrekker Van Dam overhandigd.

Jongeren

In de top 15 van de kandidatenlijst staan drie jongsten. Op 7. Simon van der Tang (23 jaar) en op 12.Sander Nipius (21 jaar) beiden uit Ooltgensplaat. Terwijl de jongste kandidaat Erwin Guijt uit Nieuwe-Tonge (19 jaar) op plaats 13 prijkt. Twee huidige raadsleden Gert Slootweg (Middelharnis) en Martin Wilstra (Nieuwe-Tonge) ontbreken op de lijst, terwijl Adrie van Gurp (Ooltgensplaat) plaats 27 inneemt. Gert Slootweg heeft - ondanks verzoeken tot heroverweging - besloten zijn politieke functie in de volksvertegenwoordiging in 2018 te beëindigen. Hij was liefst 12 jaar wethouder in de voormalige gemeente Middelharnis en 11 jaar SGP-raadslid respectievelijk in Middelharnis en Goeree-Overflakkee. Daan Markwat (huidig wethouder) bezet vooralsnog plaats 14.

Eerste vijftien

De top 15 van de SGP-lijst: 1. Kees van Dam, 2. Peter Grinwis, 3. Hendrik Herweijer jr, 4. Rien van der Boom, 5. Corné Grinwis en 6. Pieter Breederveld. Vervolgens 7. Simon van der Tang (Ooltgensplaat), 8. Peter Kieviet (Sommelsdijk), 9. Peter Klink (Stellendam), 10. Ad Anker (Dirksland), 11. Adriaan Kasteleijn (Ouddorp), 12. Sander Nipius (Ooltgensplaat), 13.Erwin Guijt (Nieuwe Tonge), 14. Daan Markwat (Dirksland) en 15. John de Geus (Sommelsdijk).