Het Nuon Solar Team.
Het Nuon Solar Team. Foto:

Nuon wil klimaatslimmer leven mogelijk maken

Een van de deelnemers van Energy Island (8 en 9 december in De Staver) is energieproducent Nuon, een onderdeel van het Zweedse Vattenfall.

Gijsbert J. Siertsema, directeur communicatie van Nuon, legt uit waarom duurzaamheid een belangrijk thema is voor het bedrijf en hoe dat concreet tot uiting komt. Ook vertelt hij waarom Nuon deelneemt aan Energy Island en wat het publiek kan verwachten tijdens dit evenement.

Is duurzaamheid een belangrijk thema voor Nuon? Waarom?

"Het produceren van energie heeft impact op het milieu en de omgeving waarin we leven. Het is dan ook onze verantwoordelijkheid om de negatieve gevolgen hiervan zo veel mogelijk te beperken. Voor Nuon, als onderdeel van Vattenfall, is duurzame energievoorziening uitgangspunt van onze bedrijfsvoering: het gezamenlijk mogelijk maken van een klimaatslimmer leven. Onze doelstelling is om binnen één generatie klimaatneutraal te zijn. Daarbij is het belangrijk om de balans te vinden tussen betrouwbaarheid van levering, betaalbaarheid van energie en een zo duurzaam mogelijke energieproductie."

Hoe komt dat concreet tot uiting?

"Dit doen we door af te stappen van fossiele bronnen en over te stappen op CO2-vrije energiebronnen waar mogelijk. Daarnaast maken we slim gebruik van restwarmte en innoveren we met verschillende opslagmogelijkheden voor wind- en zonne-energie."

Waarom participeren jullie in Energy Island?

"Wij helpen de gemeente Goeree-Overflakkee graag met het bereiken van haar ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen. Zo werken wij zelf aan het invullen van een energielandschap in de Pallandtpolder. Wij realiseren daar zes windturbines, een zonnepark en maken de opslag van duurzame energie in batterijen mogelijk. De omgeving kan mee profiteren van deze projecten, want een deel van de opbrengst staan we af om andere duurzame energieprojecten in dezelfde omgeving te kunnen realiseren."

Wat kunnen we tijdens dit evenement van uw organisatie verwachten?

"Wij zijn aanwezig op de beurs en presenteren daar onze producten voor duurzame energie. Ook geven wij workshops met als thema 'hoe ontwikkel je een energielandschap?' en 'hoe komt stroom van de windmolen uit uw stopcontact?'"

Duurzame energieproductie.