Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 29 november (en niet op 22 november) a.s is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.00 - 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief twee kopjes koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Neem voor informatie contact op met Carla Gebraad 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Winterfair

Op zaterdag 25 november organiseert de Hervormde Gemeente een Winterfair. Van erwtensoep en glühwein tot tierelantijnenkraam met winterdecoraties en een rommelmarkt. Voor de kinderen zal er een ijsbaan zijn. Ook kunnen bezoekers deze dag op de foto. Van harte welkom aan De Ring in Dirksland van 11.00 tot en met 19.00 uur.

GOEDEREEDE

Goeree Creatief

Op 23 november is er weer de maandelijkse creatieve avond in partycentrum Oostdam te Goedereede. Een ieder is weer van harte welkom met eigen handwerk tussen 19.00 uur en 22.00 uur. De workshop van deze avond is cupcakes versieren. Deze avond wordt er ook Sinterklaas gevierd met elkaar. Bel voor meer informatie naar: 06-31000604.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Brandwondencollecte

In de week van 9 tot 15 oktober heeft weer de landelijke collecte voor de Brandwondenstichting plaatsgevonden. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er weer vele collectanten langs de deur gegaan om geld in te zamelen, zodat er nieuwe behandelmethodes ontwikkeld kunnen worden. In Ouddorp werd 2100,52 euro opgehaald. Op zaterdag 14 oktober mocht men weer bij de Jumbo binnen collecteren en toen werd er 372,85 euro gegeven. In Sommelsdijk bracht de collecte 2070,40 euro op. De brandweer ging langs de deuren in de Westplaat en haalde daar 290,18 euro op. Mooie resultaten. Helaas kon er niet alle gemeentes gecollecteerd worden bij gebrek aan coördinatoren. De organisatie hoopt dat daar volgend jaar wel mensen voor gevonden worden.

HERKINGEN

Gehaktballenactie

Zaterdagmorgen 25 november worden er bij het Scharrelloodsje in Herkingen overheerlijke gehaktballen verkocht. Het is ook mogelijk om de gehaktballen/worsten ingevroren mee te nemen. Bestellingen kunnen worden doorgegeven aan Netty 06-20112015 of Aagje 06-21714850. De actie draagt bij tot de instandhouding van onze Hervormde kerk. Ook het Scharrelloodsje is deze ochtend open.

MELISSANT

Herfstmarkt

Op zaterdag 25 november a.s. wordt in de Ontmoetingskerk in Melissant een gezellige herfstmarkt gehouden, met verkoop van kaarten, crea-artikelen, boeken, goede spullen bij de Euromarkt. Daarnaast is er een verloting (waarvoor nog loten verkrijgbaar zijn) met prachtige prijzen zoals elektrische apparaten, levensmiddelen- en badpakketten enz. Veel leuke prijzen zijn te winnen bij het enveloppen trekken. De inwendige mens wordt niet vergeten, want er worden kruudplaetjes, oliebollen, soep, broodjes, patat, frikandellen en gebakken vis verkocht, en natuurlijk koffie met iets lekkers erbij; ook is er een kleine rommelmarkt. Dus voor elk wat wils, op 25 november in de Ontmoetingskerk aan de Nieuweweg 11 in Melissant. De herfstmarkt wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur en rond 14.30 uur zal dan de trekking van de verloting plaatsvinden.

Winterverkoping

Vrijdag 1 december is er een winterverkoping, georganiseerd door de activiteitencommissie van de HHK te Melissant. De verkoping wordt gehouden rondom De Poort aan de Voorstraat van 15.30 uur tot 20.00 uur. Hier kunnen bezoekers terecht voor lekkere gebakken vis, oliebollen, hamrollades, erwtensoep, boerenkaas, banketstaven, stollen, diepvriesappeltaarten maar ook voor enveloptrekken, mandenraden of speelgoed, FM parfum/schoonmaakspullen, zakken fruit en de vrouwenvereniging is ook aanwezig met diverse spullen en kerstkaarten. Binnen kunt u een lekkere kom erwtensoep eten of een lekkere kop koffie of chocolade melk met een olie bol /stukje banketstaaf kopen.

MIDDELHARNIS

Bonisa-avond

Op 12 januari is er in Middelharnis een Bonisa-zendingsavond gepland met een Chinese spreker. Hij zal vertellen over zijn leven en werk. Er wordt eerst een Chinees buffet gehouden en daarna vertelt hij zijn verhaal. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen houdt men de avond in de aula van de Prins Maurits, of in de Hoeksteen. Kosten buffet: volw € 15,-, kind 4-12 € 7,50 en middelbare scholieren € 10,- I.v.m. de bestelling bij het restaurant graag opgeven voor 5 januari bij middelharnis@bonisa.nl of telefonisch 0187 487450 of 061078811. Voor inlichtingen kan men daar ook terecht. Wilt u niet komen eten maar wel komen luisteren? Welkom! Maar laat u het dan ook even weten.

Cursus Geestelijke Vorming

Op donderdagavond 23 november om 19.45 uur in de Rehoboth-kerk is er weer een avond in het kader van de Cursus Geestelijke Vorming. De lezing zal worden verzorgd door Ds. P. den Ouden uit Katwijk aan Zee. Het onderwerp dat hij zal inleiden is: 'U dan die gelooft is Hij dierbaar'.

NIEUWE-TONGE

Gebakken vis

Op zaterdag 25 november wordt, zoals elk jaar, weer verse vis gebakken. Vanaf 9.30 tot 12.30 uur kan men voor gebakken schol en schar terecht bij de schuur van de familie van Kempen aan de Duivenwaardseweg 7 in Nieuwe Tonge. Gebakken vis kost € 1,- per stuk, 6 voor € 5,- en ongebakken vis kost € 0,50 per stuk.

OOLTGENSPLAAT

Sinterklaasintocht

Zaterdag 25 november komt Sinterklaas om ongeveer 14.00 uur aan de in haven. De pietenband van muziekvereniging burg. W.M. van der Harst zal de aankomst muzikaal ondersteunen. Na ontvangst en een rondrit door Ooltgensplaat zal men de Sint en zijn pieten zo rond 15.00 uur ontvangen in MFC 't Centrum voor een gezellige middag met de kinderen. Alle kinderen van Ooltgensplaat zijn van harte welkom. Om 16.00 uur neemt Sinterklaas afscheid. Voor meer informatie stuur een mailtje naar info@oranjeverenigingooltgensplaat.nl of neem contact op met 06-55832254.

OUDDORP

Sjoelcompetitie 55+

Woensdag 22 november organiseren de vrijwilligers van de 55+ club in Ouddorp een sjoelcompetitie. Belangstellenden zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom in de Dorpstienden om uw krachten te meten met de andere bezoekers. Er zijn leuke prijsjes te winnen. De kosten bedragen € 2,- inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of stichting ZIJN 0187 483366 e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag 29 november is er een gezellige Sinterklaasmiddag bij de club.

Wintermarkt Gereformeerde Kerk

Als u op 25 november de Ouddorpse Winterfair bezoekt loopt u dan ook eens bij de Gereformeerde Kerk naar binnen aan de Dorpstienden 15. Daar wordt van 09.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse wintermarkt gehouden. "We verkopen mooie kerstdecoraties, antiek en curiosa, glaswerk, boeken, kerstkaarten, tweedehands kleding etc. etc. Op bepaalde tijden wordt het orgel bespeeld. Wij serveren gratis koffie met koek", aldus de organisatie.

Sinterklaasmiddag 55+

Woensdag 29 november organiseert de 55+ club een Sinterklaasmiddag. Adri Bijl, voormalig wijkagent komt vertellen over lief en leed tijdens zijn vroegere werk. Verhalen met een lach en een traan. In de pauze kan er gesnoept worden van Sinterklaaslekkernijen en worden de meegebrachte cadeautjes uitgedeeld en uitgepakt. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. De entree bedraagt € 3,50 en een cadeautje van € 3,00. De cadeautjes worden verdeeld onder de bezoekers, dus maak er iets leuks van. Graag van tevoren aanmelden i.v.m. de aankoop van het snoepgoed. Dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Woensdag 6 december is er een wijnproeverij bij de club. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam of Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl

Opbrengst rommelmarkt

De rommelmarkt die door Van der Linde Rommelmarkten werd georganiseerd tijdens de winterfair van Zorgcentrum De Vliedberg heeft het mooie bedrag van € 481,75 opgebracht. De organisatie bedankt iedereen die spullen gebracht of gekocht heeft.

OUDE-TONGE

Jeugdmiddag

Op woensdag 22 november is er een Sinterklaasmiddag voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. De kinderen zijn welkom van 13.30 - 15.00 uur. Kosten € 2,00 per kind. Inlichtingen via Rita Visbeen 0187-642514 of Koop en Matty Klos 0187-643622.

Sinterklaasmiddag 55+

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert voor alle 55- plussers van Oude- Tonge op woensdag 29 november een gezellige Sinterklaasmiddag. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. De kosten zijn € 4,00 per persoon i.v.m. Sint Surprise Bingo aanmelden voor 27 november bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres in de bus gooien. Tel.nummer Nel Vervloed 642697.

Open middag

Op dinsdag 28 november wordt een open middag voor ouderen en alleenstaanden gehouden in verenigingsgebouw Aktivia, Kerkring. Bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Wanneer u niet zelf kunt komen, dan belt u rond 13.45 uur naar Aktivia (642550). U wordt dan thuis opgehaald en later ook weer thuisgebracht. Tijdens zo'n gezellige middag zijn er bezoekers die spelletjes doen. Er kunnen ook boeken over vroeger gelezen worden. Vanaf 14.00 uur is men welkom, om 16.00 uur wordt er weer opgeruimd.

SOMMELSDIJK

Kids Care

Na een overweldigend succes afgelopen februari dit jaar is het team Kids Care, alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de tweede editie van onze tweedehands kinderkleding beurs. Deze HIPPE beurs vindt plaats op vrijdag 2 februari 2018 in het Prieel van de Staver. Ook dit keer zal minimaal de helft van de opbrengst worden gedoneerd aan de kinderafdeling van het 'van Weel Bethesda' ziekenhuis in Dirksland. De andere helft (of 40% wanneer u de kleding retour wilt) is voor de aanbieder van de kleding. Naast de aangeboden kleding/speelgoed zal er weer een verloting plaatsvinden met mooie prijzen, zijn er diverse ondernemers met nieuwe kleding tegen een scherpe prijs en is er een kinderhoekje met leuke activiteiten en gekwalificeerde opvang. Heeft u nog kinderkleding/speelgoed dat prima een tweede ronde mee kan, bewaar het dan en meldt u nu al aan op ons mailadres: kidscarekledingbeurs@gmail.com.

Sint in De Zwaluw

Woensdagmiddag 22 november komt de Sint en zijn Pieten naar Wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Deze middag gaan de kinderen tal van leuke dingen doen, maar er moet thuis ook geknutseld worden, want er is een kijkdooswedstrijd. Maak er wat moois van en neem de doos mee. Verder zijn er veel andere activiteiten. De middag begint om 14.00 en is om 15.30 weer afgelopen. Entree is € 2,- inclusief alles. Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door Kraamcentrum DAT.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Kerstmarkt

Zaterdag 25 november om 14.00 uur is het Trefpunt in Stad al in kerstsferen. Op de jaarlijkse kerstmarkt is van alles te verzamelen voor 'onder de boom'. Bezoekers worden ontvangen met heerlijke glühwein of warme chocolademelk. Er is lekkere winterkleding en accessoires en leuke hebbedingetjes voor elk interieur. Puur geluk, A3enne, M&Y fashion en hoveniersbedrijf Kik staan met kramen vol moois. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten, even bijkomen van al het snuffelen en shoppen? Dat kan onder het genot van een oliebol en andere lekkernijen.

STELLENDAM

Surprisemiddag 55+

De activiteiten commissie van de stichting ZIJN afd. Stellendam organiseert op donderdag 30 november een gezellige sinterklaasmiddag. De aanvang is: 14.30 uur en de zaal is open van 14.15 uur. De locatie is: Het Haagse Huus in Stellendam. De entree is € 2,-. Hiervoor krijgen bezoekers een lekkere kop chocolademelk en wat lekkers erbij. Voor deze middag vraagt de organisatie aan bezoekers om een klein cadeautje (niet duurder dan € 4,-) te kopen en mee te brengen. U kunt dat natuurlijk leuk verpakken; het pakje wordt d.m.v. een lootje verloot. Het nummer van het lootje zit in een leuk verhaal verstopt. De volgende activiteit is op donderdag 7 december, dan wordt een bezoek aan Intratuin in Numansdorp gebracht. Het vertrek met auto's is rond 13.00 uur. Wie er bereid is om te rijden kan zich aanmelden via mevr. M.v. Oostenbrugge; tel: 491653, of bij: Mevr. E.S. Spahr vd Hoek; tel: 602411. Ook voor de suprisemiddag kan men zich daar opgeven.