Wybe Kooijmans
Wybe Kooijmans Foto:

Thijs van Leer en Wybe Kooijmans in concert Met Hart en Ziel

DIRKSLAND - Op zaterdag 2 december is het concert Met Hart en Ziel in de Hervormde Kerk te Dirksland. De opbrengst komt ten goede aan de woongroepen voor demente bejaarden in de zorgcentra van Curamare.

De bekende dwarsfluitist Thijs van Leer speelt tijdens het concert, met begeleiding van Wybe Kooijmans op de vleugel, werken uit zijn brede repertoire. Daarnaast zal Wybe Kooijmans het Kunckel orgel bespelen. Thijs van Leer is bekend geworden in 1973 met de LP Introspection wat hij maakte met Rogier van Otterloo en Letty de Jong en waarmee Nederland kennismaakte met de licht klassieke Muziek. Na Introspection volgde nog vele andere LP's en CD's in diverse muziekstijlen.

Wybe Kooijmans is hoofdorganist van de Grote Kerk te Naarden en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Witte-orgel (1862). Hij studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Bernard Bartelink en volgde enige malen de masterclass voor interpretatie en improvisatie bij Jean Guillou. Wybe Kooijmans geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland en is een vaste begeleider van Thijs van Leer.

Joline Sperling zal op haar pedaalharp als soliste optreden. Naast de instrumentale werken is er samenzang en wordt er door dominee J. de Jong een meditatie uitgesproken. De kaarten voor deze avond kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij Boek- en Muziekhandel van der Boom en bij de ingang van de kerk. De kerk is open om 19.00 uur, het concert begint om 19.30 uur.

Thijs van Leer