Afbeelding
Foto:

Arianda Phaff wordt directeur Webego bv

GOEREE-OVERFLAKKEE – Bij Webego bv, de zelfstandige onderneming die vanuit de achtergrond van de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) en Participatiewet (PW) activiteiten ontplooit, staat een directiewisseling voor de deur. Huidig directeur Henk van Oostenbrugge zal worden opgevolgd door mevrouw Arianda Phaff.

Door Jaap Ruizeveld

Een en ander heeft te maken met de nieuwe organisatiestructuur en nieuwe directie die sinds oktober van dit jaar bij de gemeente Goeree-Overflakkee in werking is getreden.
De directie wordt gevormd door Wim van Esch (algemeen directeur), Peter Kalkman en mevrouw Arianda Phaff. Zij is in haar functie als directeur verantwoordelijk en aanspreekpunt voor onder meer de teams Werk & Inkomen en Passend Werk. De functie van directeur Webego ligt in het verlengde hiervan. Het directeurschap is overigens pas formeel nadat het is behandeld in de aandeelhoudersvergadering en mevrouw Phaff is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als directeur Webego.

Passende plaats

Bij Webego zijn meer dan 270 mensen werkzaam om getraind te worden voor een passende plaats op de arbeidsmarkt of die een passende arbeidsplaats binnen Webego hebben. De onderneming is 100% eigendom van de gemeente Goeree-Overflakkee en is aangesloten bij de koepelorganisatie Cedris. (landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie). Webego richt zich op de ontwikkeling van arbeidsvaardigheden van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een Wsw-indicatie, een Wajong-uitkering of een WW-uitkering. Ook personen die door een ziekte hun oorspronkelijke werk niet meer kunnen uitvoeren. Zij kunnen bij Webego een re-integratietraject Poortwachter volgen.

Doelstelling

Nog iets concreter gesteld: De doelstelling is om mensen door te laten stromen naar reguliere arbeid of als dat niet mogelijk is mensen een beschutte werkplaats te bieden. Daarbij staan zowel de individuele capaciteiten van de medewerkers als de belangen van commerciële klanten centraal. Om dit te realiseren zijn er (zo meldt de eigen site) bij Webego teams binnen en buiten actief. Binnen wordt ervaring opgedaan met werkzaamheden als inpakwerk, techniek, reparatie, schoonmaak en administratie. Dit werk is afgestemd op een reguliere omgeving. Hierbij onderscheidt Webego zich, omdat de arbeidsvaardigheden worden ontwikkeld in een gevarieerde werkomgeving. Bij het buitenwerk wordt bekeken welke mogelijkheden er zijn om de arbeidsvaardigheden van de medewerker te ontwikkelen als opstap naar een reguliere baan buiten de onderneming.