Afbeelding
Foto:

Extra bijeenkomst 'Thema-middag Dementie'

MIDDELHARNIS - Op dinsdagavond 14 november vindt in de bibliotheek in Middelharnis een thema-avond over dementie plaats. Dan wordt onder andere de film 'Het doet zo zeer' van Heleen van Royen vertoond. Let op: deze avond is uitverkocht. I.v.m. grote belangstelling is er een extra Thema-middag gepland op donderdagmiddag 30 november.

In 'Het doet zo zeer' schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder, bij wie beginnende dementie is geconstateerd.
Het is een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.
Aanmelden voor deze middag kan via www.leerenbeleef.nl of aan de balie in de bibliotheek.
Bibliotheekvestiging Middelharnis | Donderdag 30 november | 14.00-16.00 uur | Toegang € 5,00.

De Thema-middag Dementie wordt georganiseerd in het kader van de Geheugenbibliotheek, die sinds enige tijd gevestigd is in de bibliotheek in Middelharnis. In de Geheugenbibliotheek, samengesteld door de Ketenzorg Dementie Goeree-Overflakkee, zijn boeken over dementie en hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie makkelijker maken te vinden.
Iedere eerste dinsdagmiddag van de maand is er van 14.00-15.00 uur een spreekuur Dementie in de bibliotheek in Middelharnis. Hier kan iedereen terecht met vragen op het gebied van dementie.