Vuurtoren

OUDDORP - Het lijkt erop dat de vuurtoren vanaf april 2018 opengaat voor het publiek. De vuurtoren zou aanvankelijk al in 2017 beklommen kunnen worden, maar bij Rijkswaterstaat, de beheerder van het bouwwerk, waren er nog bedenkingen. Beklimming door het publiek kan niet terwijl er vuurtorenwachters aan het werk zijn, vindt de organisatie. In 2018 past Rijkswaterstaat het werkschema op de toren aan en komen er mogelijkheden om van grote hoogte over de voordelta en de Kop van Goeree uit te kijken.

Jacht aangespoeld

OUDDORP - Maandagmorgen spoelde er een jacht aan op het strand bij Ouddorp. Zaterdag raakte het jacht in de problemen, de Canadese zeiler werd van boord gehaald door de kustwacht. Een poging om het jacht naar de kust te slepen mislukte vanwege het slechte weer.

Dode zeehonden

BROUWERSDAM - De afgelopen week zijn er meerdere dode zeehonden aangetroffen op de Brouwersdam. De dieren waren allemaal volwassen en goed gevoed, het is niet duidelijk waaraan de dieren zijn overleden. De Universiteit Utrecht doet onderzoek naar de oorzaak van het overlijden.