Afbeelding
Foto:

Muskathlon Roadshow in Stellendam

STELLENDAM - Op dinsdag 28 november, vanaf 19.00 uur, organiseert Compassion Nederland een Muskathlon Roadshow in Stellendam. De avond is gratis en staat geheel in het teken van een unieke en ontspannen kennismaking met de Muskathlon. Een sportieve uitdaging in onder andere Afrika en Azië, waar inmiddels honderden mensen aan mee hebben gedaan.

De Muskathlon Roadshow in Stellendam blikt met name vooruit op de Compassion Muskathlons in 2018 en 2019. Een roadshow-avond bestaat uit twee speciale korte films en enkele inspiratiemomenten met onder andere Tiemen Westerduin van Compassion. Daarnaast wordt de bezoeker getrakteerd op een heerlijke pizza of salade die men vooraf bij opgave kan reserveren.

De Muskathlons in o.a. Afrika en Azië worden georganiseerd door de 4e Musketier en Compassion Nederland. Beide organisaties zetten zich met de Muskathlon al jaren hand in hand in tegen onrecht over de gehele wereld. De Muskathlon Roadshow, een initiatief van Compassion Nederland, heeft inmiddels in vier steden plaatsgevonden. Op 28 november vindt de vijfde plaats in Stellendam. Tijdens deze avond staat het doen van een Muskathlon voor kinderen die leven in extreme armoede centraal.

Een grensverleggende ervaring

De Compassion Muskathlon is een bijzondere uitdaging in Azië of Afrika. Deelnemers gaan ruim een week mee op reis naar één van de landen waar Compassion actief is. In 2018 zijn deze landen bijvoorbeeld Ethiopië, de Filippijnen en Indonesië. Tijdens de reis levert elke deelnemer een dag een uitdagende sportieve prestatie: wandelen, hardlopen of mountainbiken. In het jaar voor de Muskathlon worden fondsen geworven voor kinderen in armoede. Maar de Muskathlon is meer dan het werven van fondsen en een sportieve uitdaging. Tijdens de reis kijken de deelnemers armoede recht in het gezicht, tijdens bijvoorbeeld de bezoeken aan een sloppenwijk of steengroeve. Ook vinden er bezoeken plaats aan projecten van Compassion, gezinnen thuis en ontmoetingen met kinderen die ondersteund worden door Compassion. Met haar of zijn Muskathlon brengt elke deelnemer hoop op plekken die door velen zijn vergeten. En wordt een stem gegeven aan kinderen die leven in extreme armoede.

Reserveren

De Roadshow-avond vindt op dinsdag 28 november plaats in het pand van WebNL, Deltageul 101, Stellendam. Voor meer informatie, opgave en het reserveren van een pizza of salade, ga naar www.muskathlon2018.nl/roadshow.