Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 27 november a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,- inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Bingo voor 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 30 november mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34.

Breicafé

Woensdag 22 november is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop is van 19.00-22.00 uur. Entree € 1,75. Dit is inclusief 2x een kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad: 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Rommelmarkt Victoriahal

Zaterdag 18 november wordt weer een rommelmarkt gehouden in de Victoriahal. Er zijn tachtig tafels, vier kramen en grondplaatsen, verdeeld over twee hallen. De markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.

Longpunt Dirksland

Door het Longfonds wordt, in samenwerking met Zorggroep Haringvliet, op donderdag 23 november opnieuw een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen met een longziekte. Het onderwerp deze middag is: 'Meer beweging?... Ik wil wel, maar waar is het eigenlijk goed voor?' Voor een informatieve middag kun je terecht bij het Longpunt, de ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun familie, mantelzorgers en andere geïnteresseerden. Fysiotherapeuten Jeannet van Rooijen (eerstelijnspraktijk) en Valentijn Luijk (ziekenhuis) verzorgen deze middag de voorlichting over bewegen en waar het goed voor is, in relatie tot longziekten. Door ervaringen op te doen en met elkaar te delen, leer je hoe je met (meer) bewegen de longziekte positief kunt beïnvloeden. De bijeenkomst wordt gehouden in verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57, en begint om 14.00 uur. Deelname is gratis, ook voor niet-leden. Mail voor meer informatie naar: haringvliet@longpunt.longfonds.nl.

Bingo Victoriahal

Donderdagavond wordt weer de bingoavond gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De zaal gaat om 19.00 open en 'de ballen worden gestart' om 19.30 uur.

GOEDEREEDE

C.V.B. Goeree

Donderdag 16 november komt de heer Van Dam bij C.V.B. Goeree iets vertellen over beveiliging van de huizen tegen ongewenst bezoek. De bijeenkomst is in het verenigingsgebouw Oostdam te Goedereede, aanvang 20.00 uur. Meer info via 0187-683223.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Op zaterdag 18 november is er een grote schuurverkoop aan de Groeneweg 35 bij Nieuwe-Tonge. Zoekt u iets van email, zink of andere voorwerpen uit grootmoeders tijd, dan kunt u daar terecht. Alle afgeprijsde artikelen hebben 20% korting. Heel veel emaille en zink, Keulse poten en petroleumstellen. Oud gereedschap en nog veel meer. Toegang gratis, evenals koffie of thee. Open van 10.00 tot 16.00 uur. Ruime parkeergelegenheid. Inlichtingen: Jan Nijssen, 0187-651638.

OOLTGENSPLAAT

Familiefair

Op vrijdag 24 november a.s. is er voor iedereen in Ooltgensplaat een gezellige Familiefair. Er zijn leuke kramen en een modeshow van kerstkleding te bezichtigen. Deze wordt van 18.00 tot 22.00 uur gehouden in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Van 16.00 tot 18.00 uur zijn er kinderactiviteiten, o.a. een gratis springkussen, limonade, schminken en een poffertjeskraam. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Voor overige bezoekers is de entree € 2,00. Ook wordt er een verloting gehouden; € 0,50 per lot. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Samen zingen

Zaterdag 18 november kan er van 19.30 tot 20.30 uur weer een uurtje samen gezongen worden. Het gaat om Psalmen en Johannes de Heer liederen en wordt gehouden in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden.

Youth Event

Op zondag 19 november wordt er weer een Youth Event georganiseerd. Het thema voor dit jaar is: 'Een leven met Jezus'. Er zijn al drie avonden geweest over dit onderwerp. Deze keer zal er nagedacht worden over: 'Een leven met Jezus, een offer!' De spreker is dhr. Coen Nuijten. De diensten zijn ook te volgen zonder dat de andere zijn bijgewoond. De dienst wordt gehouden in de Doopsgezinde Gemeente. Het adres is Dorpstienden 3. Aanvang 18.30 uur.

Oliebollenactie 'Prinses Amalia'

Op zaterdag 18 november hoopt de Chr. Peuterspeelzaal 'Prinses Amalia' uit Ouddorp weer de jaarlijkse oliebollenactie te houden. De verse oliebollen zullen vanaf 8.30 uur verkocht worden op het parkeerterrein bij Jumbo Sperling en binnen bij Albert Heijn v.d. Berg. De opbrengst komt volledig ten goede aan de peuterspeelzaal. "Draagt u ook een steentje bij aan de toekomst van onze kinderen? Bedankt namens de peuters!" aldus de organisatie.

Rommelmarkt bij Winterfair

Van der Linde rommelmarkt is a.s. woensdag aanwezig bij de Winterfair van Zorgcentrum De Vliedberg. Men staat in de recreatiezaal. De Winterfair is van 10.00 tot 17.00 uur, maar de rommelmarkt tot 16.00 uur, omdat de zaal nog voor andere doeleinden gebruikt gaat worden. Er kunnen dit jaar geen rommelmarktspullen meer gebracht worden bij Van der Linde rommelmarkten . Volgend jaar hoopt men weer spullen in te zamelen.

OUDE-TONGE

Goederen voor Uzon

Zaterdag 18 november is er weer inzameling van goederen voor de zustergemeente van de Hervormde Gemeente uit Oude-Tonge: Uzon. De inzameling is aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neem dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer is 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

STELLENDAM

Sinterklaasintocht

Ook dit jaar komt Sinterklaas weer met heel wat Pieten naar Stellendam, Zoals elk jaar zal er weer van alles gebeuren en ook dit jaar zal het zeker niet zonder bijzonderheden zijn. Zaterdag 25 november om ongeveer 13.00 uur is de aankomst in de oude haven. Daarna is er een middagvullend programma in het Haagse Huus. Vrijdagmiddag 24 november opent men al de deuren van de versierfabriek. Daar kunnen de kinderen gezellig knutselen van 14.00 tot 16.00 uur in het Haagse Huus. Deze activiteiten worden aangeboden door de ondernemersvereniging van Stellendam.