Afbeelding
Foto:

Kerkdienst met Joods-Messiasbelijdende voorganger ds. Ben Zvi uit Jeruzalem

STELLENDAM - Op 12 november gaat ds. J. Ben Zvi voor in de dienst van 17.00 uur van de Hervormde Kerk van Stellendam. Na de dienst is er koffiedrinken in De Rank en een verdere ontmoeting met ds. Ben Zvi en zijn vrouw.

Hij zal vertellen over de Joods-Messiaanse gemeenten in Jeruzalem/Israël. De dienst en het samenzijn in De Rank is vrij toegankelijk voor iedereen die zich verbonden weet met het Joodse volk. De dienst wordt geleid door ds. D. Hoolwerf en de verkondiging doet ds. J.Ben Zvi. Zijn vrouw vertaalt hem in het Nederlands.

De Hervormde Gemeente heeft als jaarthema 'Sjema Israël – Hoor Israel!' waarbij ze in prediking, gemeenteavonden en Bijbelkringen stilstaan bij de onopgeefbare verbondenheid met het Joodse volk/Israël. Naast aandacht voor de Joodse feesten, gebruiken en gebeden van het Jodendom, is er ook aandacht voor de Messiasbelijdende Joden en hun gemeenschappen. Jossi Ben Zvi is geboren in 1952 in de Roemeense hoofdstad Boekarest, als zoon van Joodse ouders. Zijn grootouders waren vrome, zeer orthodoxe Joden, maar zijn ouders kwamen onder de prediking van de bekende ds. Richard Wurmbrand (overleden 2001) tot geloof in Jezus als de Messias. Hij emigreerde op 8-jarige leeftijd naar Israël, samen met zijn ouders, broers en zusters. Sinds 1994 is Ben Zvi predikant van de onafhankelijke Messiasbelijdende Gemeente 'Bat Tsion' (Dochter van Sion). Deze gemeente komt sinds 2003 samen in het pand Jaffastraat 17, dat met steun van de Stichting Steun Messiasbelijdende Joden is aangekocht, gerenoveerd en ingericht. Hier spreekt hij ook regelmatig voor groepen toeristen uit heel de wereld.